Ugnsrostad sparris med riven mozzarella & ugnsrostade plommontomater.
Toppad med en bacon & basilikaglasyr.
Ät själv eller gör en mindre förrätt till två.
Besök gärna min Instagram för mer härliga recept och tips.
lchf_morsan
Lägg sparris i en mindre ugnsfast form.
Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta.
Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen.
(bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)
Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten.
Krydda tomaterna med vitlökspulver.
Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.
Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.
Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga.
Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta.
Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt.
Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.
Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren.
Lycka till och smakligt måltid!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg sparris i en mindre ugnsfast form.
Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta.
Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen.
(bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)
Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten.
Krydda tomaterna med vitlökspulver.
Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.
Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.
Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga.
Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta.
Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt.
Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.
Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren.
Lycka till och smakligt måltid!