Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ugnsrostad sparris med riven mozzarella & ugnsrostade plommontomater. Toppad med en bacon & basilikaglasyr. Ät själv eller gör en mindre förrätt till två. Besök gärna…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!
ANNONS
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ugnsrostad sparris med riven mozzarella & ugnsrostade plommontomater.
Toppad med en bacon & basilikaglasyr.

Ät själv eller gör en mindre förrätt till två.

Besök gärna min Instagram för mer härliga recept och tips.
lchf_morsan

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Ugnsrostade Sparris
 10 st Sparris
 50 g Smör
 1 krm Pepparmix
 ½ dl Mozzarella (riven)
Ugnsrostade Tomater
 6 st Plommontomater (små)
Glasyr
 2 skivor Bacon
 ½ dl Olivolja
 10 st Basilikablad (färsk)
 1 krm Pepparmix
 1 nypa Flingsalt

 

Gör så här:

Tillagning av sparris och tomater
1

Lägg sparris i en mindre ugnsfast form.
Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta.
Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen.
(bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)

2

Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten.
Krydda tomaterna med vitlökspulver.

3

Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.

4

Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.

Förberedelser av glasyr
5

Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga.
Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta.
Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt.
Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Uppläggning
6

Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren.

Lycka till och smakligt måltid!

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ugnsrostade Sparris
 10 st Sparris
 50 g Smör
 1 krm Pepparmix
 ½ dl Mozzarella (riven)
Ugnsrostade Tomater
 6 st Plommontomater (små)
Glasyr
 2 skivor Bacon
 ½ dl Olivolja
 10 st Basilikablad (färsk)
 1 krm Pepparmix
 1 nypa Flingsalt

Instruktioner

Tillagning av sparris och tomater
1

Lägg sparris i en mindre ugnsfast form.
Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta.
Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen.
(bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)

2

Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten.
Krydda tomaterna med vitlökspulver.

3

Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.

4

Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.

Förberedelser av glasyr
5

Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga.
Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta.
Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt.
Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Uppläggning
6

Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren.

Lycka till och smakligt måltid!

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!
Profilbild för Lchf Morsan

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida