Hoppa till innehåll
Open navigation

Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Inga röster än
Sparat av: st
Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Ugnsrostad sparris med riven mozzarella & ugnsrostade plommontomater.
Toppad med en bacon & basilikaglasyr.

Ät själv eller gör en mindre förrätt till två.

Besök gärna min Instagram för mer härliga recept och tips.
lchf_morsan

Total tid: 30 minuter
Portioner: 1
Författare: Lchf Morsan

Ingredienser

Ugnsrostade Sparris

Ugnsrostade Tomater

Glasyr

Instruktioner

Tillagning av sparris och tomater

  • Lägg sparris i en mindre ugnsfast form. Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta. Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen. (bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)
  • Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten. Krydda tomaterna med vitlökspulver.
  • Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.
  • Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.

Förberedelser av glasyr

  • Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga. Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta. Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt. Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.
    Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

Uppläggning

  • Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren.Lycka till och smakligt måltid!
    Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg