Rostade hasselnötter

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Rostade hasselnötter är ett riktigt gott tilltugg som funkar bra för oss som äter lchf eller keto. Just att man rostad nötterna ger dom en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Rostade hasselnötter
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning15 minTotalt17 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Rostade hasselnötter är ett riktigt gott tilltugg som funkar bra för oss som äter lchf eller keto.
Just att man rostad nötterna ger dom en lite annan smak som jag tycker förhöjer hela hasselnötens smak.

Normalt sett så kan jag nog tycka att hasselnötter är rätt tråkiga att äta, men efter att ha rostat dom så smakar det en hel del.

Perfekt tilltugg att ha på julbordet (godisbordet) eller bara som vanliga snacks till kvällen.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2

Sprid ut hasselnötterna på en plåt. Se till att dom inte ligger för tätt.

Rostade hasselnötter

3

Ställ in i ugnen och rosta dom i 10-15 minuter.

4

Håll lite koll så att nötterna inte bränns vid, det ska vara rostade hasselnötter, inte brända.
Skalet på nötterna kommer att spricka upp och det är precis det vi vill.

Ta ut nötterna när dom har fått en gyllene färg och låt dom svalna till.

5

Nu ska du skala nötterna. Det kan du göra genom att lägga nötterna i en ren kökshandduk och sen "massera" nötterna.
Ett annat tips är att använda en salladsslunga som du kör lite fram och tillbaka. Det gjorde jag och det funkade toppen.

6

Sedan är det bara att hälla upp i en skål och äta.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180°C (varmluft).

2

Sprid ut hasselnötterna på en plåt. Se till att dom inte ligger för tätt.

Rostade hasselnötter

3

Ställ in i ugnen och rosta dom i 10-15 minuter.

4

Håll lite koll så att nötterna inte bränns vid, det ska vara rostade hasselnötter, inte brända.
Skalet på nötterna kommer att spricka upp och det är precis det vi vill.

Ta ut nötterna när dom har fått en gyllene färg och låt dom svalna till.

5

Nu ska du skala nötterna. Det kan du göra genom att lägga nötterna i en ren kökshandduk och sen "massera" nötterna.
Ett annat tips är att använda en salladsslunga som du kör lite fram och tillbaka. Det gjorde jag och det funkade toppen.

6

Sedan är det bara att hälla upp i en skål och äta.

Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida