Rotmos

star iconstar iconstar half iconstar empty iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Rotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF. Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Rotmos
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Rotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF.

Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man på ungefär 5,5 kolhydrater per 100 gram rotmos, och då tycker jag det kan vara ok om äter relativt liberalt.

Servera med en god korv med hög kötthalt och en stark senap.

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 200 g Kålrot
 200 g Morot
 200 g Blomkål
 1 dl Mjölk (Standard)
 1 knivsudd Muskot (Malen)

Gör så här:

1

Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

2

Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

3

Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.

4

När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.

5

Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.

6

Krydda med muskot, salt och peppar.

7

Servera med nylagad korv.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 2.8 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Kålrot
 200 g Morot
 200 g Blomkål
 1 dl Mjölk (Standard)
 1 knivsudd Muskot (Malen)

Instruktioner

1

Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

2

Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

3

Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.

4

När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.

5

Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.

6

Krydda med muskot, salt och peppar.

7

Servera med nylagad korv.

Rotmos

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida