Rotfruktsgratäng

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 22 röster - Betygsätt

Inom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här rotfruktsgratängen innehåller inte mer än…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Rotsaksgratäng/Rotfruktsgratäng
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Inom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här rotfruktsgratängen innehåller inte mer än cirka 5 gram kolhydrater per 100 gram, så jag tycker nog att den får platsa in som ett bra tillbehör.

Det är en riktigt god gratäng som passar fint till grillat kött eller bara en biff av något slag.

På bilden är den serverad med Grillade oxfilémedaljonger och grönpepparsås.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 150 g Kålrot
 200 g Kålrabbi
 100 g Morot
 100 g Mozzarellaost
 1 tsk Timjan (Torkad)

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och skär upp alla grönsaker i ungefär 0,5 cm tjocka bitar.

3

Lägg dem i en kastrull och pressa i vitlöken och lägg i timjan.

4

Slå på grädden och koka upp. Låt puttra på svag värme cirka 20 minuter tills rotfrukterna nästan är helt genommjuka.

5

Blanda i riven parmesan och mozzarella och låt det smälta.

6

Smaka av det hela med salt och peppar.

7

Häll upp i en ugnsfast form och släng in den i ugnen i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 22

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Kålrot
 200 g Kålrabbi
 100 g Morot
 100 g Mozzarellaost
 1 tsk Timjan (Torkad)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och skär upp alla grönsaker i ungefär 0,5 cm tjocka bitar.

3

Lägg dem i en kastrull och pressa i vitlöken och lägg i timjan.

4

Slå på grädden och koka upp. Låt puttra på svag värme cirka 20 minuter tills rotfrukterna nästan är helt genommjuka.

5

Blanda i riven parmesan och mozzarella och låt det smälta.

6

Smaka av det hela med salt och peppar.

7

Häll upp i en ugnsfast form och släng in den i ugnen i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.

Rotfruktsgratäng
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida