Rotfruktsgratäng
2
Innehåll
Inom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här rotfruktsgratängen innehåller inte mer än cirka 5 gram kolhydrater per 100 gram, så jag tycker nog att den får platsa in som ett bra tillbehör.
Det är en riktigt god gratäng som passar fint till grillat kött eller bara en biff av något slag.
På bilden är den serverad med Grillade oxfilémedaljonger och grönpepparsås.
Total tid: 1 timme
Portioner: 4
Utrustning
- Kastrull
- Ugnsfast form
- Skärbräda
Ingredienser
- 150 g kålrot
- 200 g kålrabbi
- 100 g morot
- 3 dl Grädde
- 100 g parmesanost
- 100 g mozzarellaost
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär upp alla grönsaker i ungefär 0,5 cm tjocka bitar.
- Lägg dem i en kastrull och pressa i vitlöken och lägg i timjan.
- Slå på grädden och koka upp. Låt puttra på svag värme cirka 20 minuter tills rotfrukterna nästan är helt genommjuka.
- Blanda i riven parmesan och mozzarella och låt det smälta.
- Häll upp i en ugnsfast form och släng in den i ugnen i cirka 20 minuter tills den har fått en vacker färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!