Framför mig hade jag en fläskytterfile och den kändes tråkig, visste inte vad jag skulle göra av den. Tankarna for iväg och undrade hur jag kunde få den att kännas lite lyxigare och inte bli torr. Varför inte göra en enkel rullad på den som får sköta sig själv i ugnen?
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fläskytterfile ca 1/2cm från ena sidan rakt nedåt tills det är ca 1/2cm kvar innan du har delat köttet. Vrid köttet och fortsätt där du slutade. Fortsätta runt i hela och tills det köttet blir helt rakt och platt.
Bre på med philadelphiaosten.
Skär paprikan och champinjonerna i tunna bitar. Strö över på philadelphiaosten. Salta, peppra och ha på chili.
Rulla ihop köttet och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra.
Lägg in i ugnen och låt den vara i ca 60min eller tills den är helt genomstekt. Använd gärna en stektermometer. 72 grader i mitten och sen låta den vila 10 minuter så är den klar.
Låt köttet vila ca 10 min, skär i bitar och servera med getostsallad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fläskytterfile ca 1/2cm från ena sidan rakt nedåt tills det är ca 1/2cm kvar innan du har delat köttet. Vrid köttet och fortsätt där du slutade. Fortsätta runt i hela och tills det köttet blir helt rakt och platt.
Bre på med philadelphiaosten.
Skär paprikan och champinjonerna i tunna bitar. Strö över på philadelphiaosten. Salta, peppra och ha på chili.
Rulla ihop köttet och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra.
Lägg in i ugnen och låt den vara i ca 60min eller tills den är helt genomstekt. Använd gärna en stektermometer. 72 grader i mitten och sen låta den vila 10 minuter så är den klar.
Låt köttet vila ca 10 min, skär i bitar och servera med getostsallad.