Rullad på fläskytterfile
Sparat av:
0
st
Innehåll
Framför mig hade jag en fläskytterfile och den kändes tråkig, visste inte vad jag skulle göra av den. Tankarna for iväg och undrade hur jag kunde få den att kännas lite lyxigare och inte bli torr. Varför inte göra en enkel rullad på den som får sköta sig själv i ugnen?
Sparat av:
0
st
Ingredienser
- 1 kg Fläskytterfile
- 175 g Philadelphiaost örter
- 20 g Paprika
- 4 st Champinjoner
- salt
- Peppar
- Torkad chili
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläskytterfile ca 1/2cm från ena sidan rakt nedåt tills det är ca 1/2cm kvar innan du har delat köttet. Vrid köttet och fortsätt där du slutade. Fortsätta runt i hela och tills det köttet blir helt rakt och platt.
- Bre på med philadelphiaosten.
- Skär paprikan och champinjonerna i tunna bitar. Strö över på philadelphiaosten. Salta, peppra och ha på chili.
- Rulla ihop köttet och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra.
- Lägg in i ugnen och låt den vara i ca 60min eller tills den är helt genomstekt. Använd gärna en stektermometer. 72 grader i mitten och sen låta den vila 10 minuter så är den klar.
- Låt köttet vila ca 10 min, skär i bitar och servera med getostsallad.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!