Saffran- och citronsås

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Denna saffran- och citronsåsen är en sån där löjligt enkel och otroligt god fisksås som du svänger ihop på bara några minuter. Den kräver inte…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
saffran och citronsas Saffran- och citronsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning10 minTotalt12 min

Beskrivning - Information

Denna saffran- och citronsåsen är en sån där löjligt enkel och otroligt god fisksås som du svänger ihop på bara några minuter.

Den kräver inte alls många ingredienser och väldigt lite insats i köket.

Jag skulle nog säga att det är en helt perfekt sås att göra till mitt recept på torsk i ugn till exempel. Låt fisken tillagas i ugnen och gör såsen under tiden.

Recept och bild: Lolas mat

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 3 deciliter Crème fraicheEller smetana.
 100 g Färskost, naturell
 1 nypa SaffranEfter smak.
 1,50 msk Fiskfond, koncentrerad
 2 msk Vatten
 0,50 tsk TimjanValfritt
 SaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalen
ANNONS

 

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp.

2

Låt småsjuda på svag värme tills du har rätt konsistens.

3

Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3 deciliter Crème fraicheEller smetana.
 100 g Färskost, naturell
 1 nypa SaffranEfter smak.
 1,50 msk Fiskfond, koncentrerad
 2 msk Vatten
 0,50 tsk TimjanValfritt
 SaltEfter smak
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp.

2

Låt småsjuda på svag värme tills du har rätt konsistens.

3

Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Saffran- och citronsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida