Saffran- och citronsås
Skapat:
5 november, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
Denna saffran- och citronsåsen är en sån där löjligt enkel och otroligt god fisksås som du svänger ihop på bara några minuter.
Den kräver inte alls många ingredienser och väldigt lite insats i köket.
Jag skulle nog säga att det är en helt perfekt sås att göra till mitt recept på torsk i ugn till exempel. Låt fisken tillagas i ugnen och gör såsen under tiden.
Recept och bild: Lolas mat
Total tid:
12 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 3 dl Crème fraiche
- 100 g Färskost, naturell
- 1 nypa Saffran
- 1,5 msk Fiskfond, koncentrerad
- 2 msk Vatten
- 0,5 tsk Timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp.
- Låt småsjuda på svag värme tills du har rätt konsistens.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!