Saffranfisksoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 9 röster - Betygsätt

En "klassiker" hos oss är min Saffransfisksoppa som innan jag började äta LCHF alltid hade potatis i sig, men det går lika bra utan potatis.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Saffranfisksoppa
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

Beskrivning - Information

En "klassiker" hos oss är min Saffransfisksoppa som innan jag började äta LCHF alltid hade potatis i sig, men det går lika bra utan potatis. Vill du piffa till den lite extra så kan du göra en aioli som du klickar i soppan innan servering. Varför inte servera fröknäcke med en god ostbit på som tillbehör? Det går utmärkt att tillsätta lite kålrabbi om man vill ha lite mer rotfrukt i den. Vill du göra den ännu godare, ha i lite lax och lite handskalade räkor med. En lite lyxigare variant blir det då

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 st Vitlöksklyfta
 400 g Torskfilé
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Timjan
 7 dl Fiskbuljong
 1,5 dl Vitt vin
 0,5 g Saffran
 150 g Fänkål
 150 g Palsternacka
 150 g Rotselleri
 150 g Morot
 150 g Kålrot
 2 msk Dill
ANNONS

Gör så här:

1

Skala och tärna alla grönsakerna i 1 cm stora tärningar.

2

Fräs grönsakerna i en kastrull i olivoljan. De ska bara bli lite mjuka.

3

Pressa i vitlöken, lägg i timjan och saffran och rör om.

4

Slå på det vita vinet och låt puttra någon minut så att alkoholen får avdunsta.

5

Slå på buljongen och grädden.

6

Låt soppan stå och sjuda tills det att grönsakerna är mjuka.

7

Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 cm tjocka bitar och lägg ner i soppan.Smaka av med cayenne, svartpeppar och salt.

8

Blanda ner lite hackad dill för att toppa av.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 9

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Vitlöksklyfta
 400 g Torskfilé
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Timjan
 7 dl Fiskbuljong
 1,5 dl Vitt vin
 0,5 g Saffran
 150 g Fänkål
 150 g Palsternacka
 150 g Rotselleri
 150 g Morot
 150 g Kålrot
 2 msk Dill

Instruktioner

1

Skala och tärna alla grönsakerna i 1 cm stora tärningar.

2

Fräs grönsakerna i en kastrull i olivoljan. De ska bara bli lite mjuka.

3

Pressa i vitlöken, lägg i timjan och saffran och rör om.

4

Slå på det vita vinet och låt puttra någon minut så att alkoholen får avdunsta.

5

Slå på buljongen och grädden.

6

Låt soppan stå och sjuda tills det att grönsakerna är mjuka.

7

Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 cm tjocka bitar och lägg ner i soppan.Smaka av med cayenne, svartpeppar och salt.

8

Blanda ner lite hackad dill för att toppa av.

Saffranfisksoppa

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida