Saffransaioli
Saffransaioli är en smakrik och krämig sås som passar utmärkt för dig som äter LCHF eller keto. Med sin härliga gula färg och härliga smak av saffran kan du enkelt lägga till en extra smaksättare till dina maträtter.
Här är ett enkelt och snabbt recept på saffransaioli som passar perfekt för LCHF.
Saffransaioli är en härlig sås som på några håll sägs ha rötter i länderna runt medelhavet, men det finns även dom som säger att det är en spansk sås. Den tillverkas ofta med majonnäs, vitlök, citronsaft och -skal och givetvis saffran. Denna exotiska krydda ger såsen en rik gul färg och en spännande smak. Saffransaioli passar utmärkt som dipp eller som tillbehör till fisk och skaldjur. Varför inte testa att göra din egen saffransaioli nästa gång du ska ha skaldjursafton?
Tips på vad man kan äta saffransaioli till:
– Grillad lax eller annan fet fisk och servera med
saffransaioli.
– Använd saffransaioli som en dip till grönsaksstavar eller ett
gott lchf-bröd.
– Servera saffransaioli som tillbehör till kyckling eller kött,
till exempel en saftig biff. Det är faktiskt riktigt gott till
grillat kött.
– Använd saffransaioli som dressing till en sallad eller som
smaksättning i en äggwrap.
– Rökta räkor och saffransaioli är en match made in heaven. Det är
magi tillsammans!
Genom att använda hemgjord majonnäs istället för färdigköpta produkter får du en hälsosammare och mer näringsrik sås som är fri från tillsatser och onödiga kolhydrater.
Ingredienser
- 2 dl majonnäs
- 0,5 g saffran
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1 st vitlökssklyfta
- salt
- Pressad citron
- nymalen svartpeppar