Saffransaioli

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Saffransaioli är en smakrik och krämig sås som passar utmärkt för dig som äter LCHF eller keto. Med sin härliga gula färg och härliga smak…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Saffransaioli | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Saffransaioli är en smakrik och krämig sås som passar utmärkt för dig som äter LCHF eller keto. Med sin härliga gula färg och härliga smak av saffran kan du enkelt lägga till en extra smaksättare till dina maträtter.

Här är ett enkelt och snabbt recept på saffransaioli som passar perfekt för LCHF.

Saffransaioli är en härlig sås som på några håll sägs ha rötter i länderna runt medelhavet, men det finns även dom som säger att det är en spansk sås. Den tillverkas ofta med majonnäs, vitlök, citronsaft och -skal och givetvis saffran. Denna exotiska krydda ger såsen en rik gul färg och en spännande smak. Saffransaioli passar utmärkt som dipp eller som tillbehör till fisk och skaldjur. Varför inte testa att göra din egen saffransaioli nästa gång du ska ha skaldjursafton?

Saffransaioli | LCHF-arkivet

Tips på vad man kan äta saffransaioli till:

- Grillad lax eller annan fet fisk och servera med saffransaioli.
- Använd saffransaioli som en dip till grönsaksstavar eller ett gott lchf-bröd.
- Servera saffransaioli som tillbehör till kyckling eller kött, till exempel en saftig biff. Det är faktiskt riktigt gott till grillat kött.
- Använd saffransaioli som dressing till en sallad eller som smaksättning i en äggwrap.
- Rökta räkor och saffransaioli är en match made in heaven. Det är magi tillsammans!

Genom att använda hemgjord majonnäs istället för färdigköpta produkter får du en hälsosammare och mer näringsrik sås som är fri från tillsatser och onödiga kolhydrater.

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2 deciliter majonnäsHelst hemgjord majonnäs.
 0,50 g saffran
 0,50 tsk sambal oelek
 1 st vitlökssklyfta
 saltEfter smak
 Pressad citronEfter smak
 svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Hacka vitlök och chili fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3

Låt stå minst en timme innan servering så alla smaker får dras ut.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter majonnäsHelst hemgjord majonnäs.
 0,50 g saffran
 0,50 tsk sambal oelek
 1 st vitlökssklyfta
 saltEfter smak
 Pressad citronEfter smak
 svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Hacka vitlök och chili fint.

2

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3

Låt stå minst en timme innan servering så alla smaker får dras ut.

Saffransaioli
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida