Saffransaioli är en smakrik och krämig sås som passar utmärkt för dig som äter LCHF eller keto. Med sin härliga gula färg och härliga smak av saffran kan du enkelt lägga till en extra smaksättare till dina maträtter.
Här är ett enkelt och snabbt recept på saffransaioli som passar perfekt för LCHF.
Saffransaioli är en härlig sås som på några håll sägs ha rötter i länderna runt medelhavet, men det finns även dom som säger att det är en spansk sås. Den tillverkas ofta med majonnäs, vitlök, citronsaft och -skal och givetvis saffran. Denna exotiska krydda ger såsen en rik gul färg och en spännande smak. Saffransaioli passar utmärkt som dipp eller som tillbehör till fisk och skaldjur. Varför inte testa att göra din egen saffransaioli nästa gång du ska ha skaldjursafton?
Tips på vad man kan äta saffransaioli till:
- Grillad lax eller annan fet fisk och servera med saffransaioli.
- Använd saffransaioli som en dip till grönsaksstavar eller ett gott lchf-bröd.
- Servera saffransaioli som tillbehör till kyckling eller kött, till exempel en saftig biff. Det är faktiskt riktigt gott till grillat kött.
- Använd saffransaioli som dressing till en sallad eller som smaksättning i en äggwrap.
- Rökta räkor och saffransaioli är en match made in heaven. Det är magi tillsammans!
Genom att använda hemgjord majonnäs istället för färdigköpta produkter får du en hälsosammare och mer näringsrik sås som är fri från tillsatser och onödiga kolhydrater.
Hacka vitlök och chili fint.
Låt stå minst en timme innan servering så alla smaker får dras ut.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!