Saffransbollar är lite som ett gäng med juliga chokladbollar, men utan choklad och istället massor av härlig smak av saffran.
Inte ett dugg svåra att göra eller att äta. 🙂 Det finns en risk att dessa kommer vara försvinnande goda på julbordet. För ja, det måste man ju ändå säga att dom ska helt klart finnas bland alla julrecept.
Dessa saffransbollar är inte bara goda, dom ger även lite bra energi, utan att påverka blodsockret en massa.
Det här receptet ger ungefär 12 saffransbollar, lite beroende på vilken storlek du väljer att göra.
Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning.
Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.
Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar.
Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.
Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning.
Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.
Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar.
Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.
Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.
Maria says:
Hei, smelter du smøret?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Nej, det ska vara rumsvarmt typ.
Jag ska förtydliga det.
Louella says:
Går dessa att frysa för att sedan ta fram till julafton?
Anna-Karin says:
Vilken typ av ”sötning” menas? funkar socker eller något annat?