Saffransbollar
9
Saffransbollar är lite som ett gäng med juliga chokladbollar, men utan choklad och istället massor av härlig smak av saffran.
Inte ett dugg svåra att göra eller att äta. 🙂 Det finns en risk att dessa kommer vara försvinnande goda på julbordet. För ja, det måste man ju ändå säga att dom ska helt klart finnas bland alla julrecept.
Dessa saffransbollar är inte bara goda, dom ger även lite bra energi, utan att påverka blodsockret en massa.
Det här receptet ger ungefär 12 saffransbollar, lite beroende på vilken storlek du väljer att göra.
Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
Total tid:
10 minuter
Portioner: 6
bollar
Kalorier:
246kcal
Ingredienser
- 100 g Riven kokos
- 2 msk Sötning
- 5 msk Grädde
- 30 g Riven kokos
- 0,5 g Saffran
- 50 g Smör
- 1 nypa Vaniljpulver
- Riven kokos Att rulla i
Instruktioner
- Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning. Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.
- Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar. Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.
- Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.
Anteckning
Du
skall alltså först lägga 100 g riven kokos i blöt och sedan efter det
så tillsätter du ytterligare 30 g riven kokos.
Detta är för att få lite olika textur
i smeten.
Näringsinnehåll
Kalorier: 246kcal |
Kolhydrater: 6g |
Protein: 2g |
Fett: 25g |
Fiber: 4g
per bollar Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
100 g riven kokos
30 g riven kokos och
Riven kokos….
Är detta korrekt recept eller felskrivet?
Det är korrekt. Jag har förtydligat lite nu.
Det är ju kokos i bollarna. Och sedan rullar man i kokos också. Så inget fel på receptet.
Jag har förtydligat det hela lite i receptet nu.