Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffransbollar

Inga röster än
Saffransbollar

Saffransbollar är lite som ett gäng med juliga chokladbollar, men utan choklad och istället massor av härlig smak av saffran.

Inte ett dugg svåra att göra eller att äta. 🙂 Det finns en risk att dessa kommer vara försvinnande goda på julbordet. För ja, det måste man ju ändå säga att dom ska helt klart finnas bland alla julrecept.

Dessa saffransbollar är inte bara goda, dom ger även lite bra energi, utan att påverka blodsockret en massa.

Det här receptet ger ungefär 12 saffransbollar, lite beroende på vilken storlek du väljer att göra.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

Total tid: 10 minuter
Portioner: 6 bollar
Kalorier: 246kcal
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning. Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.
  • Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar. Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.
  • Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.

Anteckning

Du skall alltså först lägga 100 g riven kokos i blöt och sedan efter det så tillsätter du ytterligare 30 g riven kokos.
Detta är för att få lite olika textur i smeten.

Näringsinnehåll

Kalorier: 246kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 2g | Fett: 25g | Fiber: 4g
per bollar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 responses to “Saffransbollar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg