Saffransbollar

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Saffransbollar är lite som ett gäng med juliga chokladbollar, men utan choklad och istället massor av härlig smak av saffran. Inte ett dugg svåra att…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
saffransbollar Saffransbollar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Saffransbollar är lite som ett gäng med juliga chokladbollar, men utan choklad och istället massor av härlig smak av saffran.

Inte ett dugg svåra att göra eller att äta. 🙂 Det finns en risk att dessa kommer vara försvinnande goda på julbordet. För ja, det måste man ju ändå säga att dom ska helt klart finnas bland alla julrecept.

Dessa saffransbollar är inte bara goda, dom ger även lite bra energi, utan att påverka blodsockret en massa.

Det här receptet ger ungefär 12 saffransbollar, lite beroende på vilken storlek du väljer att göra.

Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 100 g KokosflingorTill steg 1.
 30 g KokosflingorTill steg 2.
 2 msk Sötning
 5 msk Grädde
 0,50 g Saffran
 50 g Smör
 1 nypa Vaniljpulver
 KokosflingorAtt rulla bollarna i.

 

Gör så här:

1

Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning.

Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.

2

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.

3

Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar.
Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.

4

Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g KokosflingorTill steg 1.
 30 g KokosflingorTill steg 2.
 2 msk Sötning
 5 msk Grädde
 0,50 g Saffran
 50 g Smör
 1 nypa Vaniljpulver
 KokosflingorAtt rulla bollarna i.

Instruktioner

1

Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning.

Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.

2

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.

3

Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar.
Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.

4

Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.

Saffransbollar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida