Saffransmarinerade heta räkor

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Kalla men chiliheta räkor marinerade i olivolja, saffran, vitlök och chili som passar bra till en sallad på buffén eller julbordet, eller som en förrätt…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Saffransmarinerade heta räkor
ANNONS
cooked_user_7403SkapareAmonazonFörberedelse15 minTillagning3 minTotalt18 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Kalla men chiliheta räkor marinerade i olivolja, saffran, vitlök och chili som passar bra till en sallad på buffén eller julbordet, eller som en förrätt med t.ex kokt ägg, eller som på bilden som varmrätt med en varm mättande ostsufflé.

Om du är sugen på en mer klassisk förrätt med räkor, så måste du testa på detta receptet på räkcocktail.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 dl Fin olivolja
 1-2 st Röd chili
 1 Stjälk blekselleri
 0,50 g Saffran
 0,50 dl Hackad persilja
 1 knivsudd Kajennpeppar (valbart)

 

Gör så här:

Marinaden
1

Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.

2

Värm olja, vitlök, chili, blekselleri och saffran försiktigt tills oljan bubblar men löken ska inte ta färg.

Räkorna
3

Medans marinaden svalnar:
Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade).
Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över.
Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Fin olivolja
 1-2 st Röd chili
 1 Stjälk blekselleri
 0,50 g Saffran
 0,50 dl Hackad persilja
 1 knivsudd Kajennpeppar (valbart)

Instruktioner

Marinaden
1

Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.

2

Värm olja, vitlök, chili, blekselleri och saffran försiktigt tills oljan bubblar men löken ska inte ta färg.

Räkorna
3

Medans marinaden svalnar:
Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade).
Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över.
Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.

Saffransmarinerade heta räkor
Profilbild för Amonazon

Recept av: AmonazonEdman

LCHF sedan jan 2015 Laktosfritt jan 2016 Karragenanfritt juli 2017 Mamma Matte Maka Stockholm Sweden

Visa alla recept från AmonazonEdman Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida