Hoppa till innehåll
Open navigation

Saffransmarinerade heta räkor

4,50 av 4 röster
Sparat av: st
Saffransmarinerade heta räkor

Kalla men chiliheta räkor marinerade i olivolja, saffran, vitlök och chili som passar bra till en sallad på buffén eller julbordet, eller som en förrätt med t.ex kokt ägg, eller som på bilden som varmrätt med en varm mättande ostsufflé.

Om du är sugen på en mer klassisk förrätt med räkor, så måste du testa på detta receptet på räkcocktail.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 18 minuter
Portioner: 6
Författare: Amonazon

Ingredienser

Instruktioner

Marinaden

  • Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.
  • Värm olja, vitlök, chili, blekselleri och saffran försiktigt tills oljan bubblar men löken ska inte ta färg.

Räkorna

  • Medans marinaden svalnar: Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade). Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över. Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg