Saffransmarinerade heta räkor
0
Kalla men chiliheta räkor marinerade i olivolja, saffran, vitlök och chili som passar bra till en sallad på buffén eller julbordet, eller som en förrätt med t.ex kokt ägg, eller som på bilden som varmrätt med en varm mättande ostsufflé.
Om du är sugen på en mer klassisk förrätt med räkor, så måste du testa på detta receptet på räkcocktail.
Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Total tid:
18 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 500 g Skalade räkor
- 1 dl Fin olivolja
- 3-4 st vitlöksklyftor
- 1-2 st Röd chili Eller chiliflakes
- 1 st Stjälk blekselleri
- 0,5 g Saffran
- 0,5 dl Hackad persilja
- 1 knivsudd Cayennepeppar valfritt
Instruktioner
Marinaden
- Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.
Räkorna
- Medans marinaden svalnar: Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade). Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över. Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!