Saffransmuffins med apelsincrème

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Dessa saffransmuffins med apelsincrème är ju bara som gjorda för julen. Saffran hör julen till och apelsin likaså en hel del. Tillsammans så skapar de…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Saffransmuffins med apelsincrème
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Dessa saffransmuffins med apelsincrème är ju bara som gjorda för julen.
Saffran hör julen till och apelsin likaså en hel del. Tillsammans så skapar de en underbar smakkombination.

Ett litet tips är att du inte spritsar på crème på alla på en gång, utan bara på de som du har tänkt att äta. Det blir mycket lättare att förvara de då nämligen.
Sen kan du ha muffinsen i en påse i kylen, krämen i en skål och när det är dags att äta en så kletar du på lite.

ANNONS

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Saffransmuffins
 0,50 g SaffranTa ett gram om du är väldigt förtjust i saffran.
 4 Ägg
 125 g Smör
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Fiberhusk
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 krm Vaniljpulver
 1 dl Grädde
 0,50 tsk Salt
Apelsincrème
 Skalet av en ekologisk apelsin
ANNONS

Gör så här:

Saffransmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.

3

Vispa ihop ägg och sötning till ett riktigt fluff.

4

Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.

5

Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.

6

Blanda äggvisp, smör och grädde.

7

Vispa ner de torra ingredienserna.

8

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.

9

Ta ut och låt svalna på ett galler.

Apelsincrème
10

Vispa ihop alla ingredienser till ett riktigt fint fluff. Använd med fördel en köksassistent.

11

Spritsa sen på lite crème på muffinsarna. Jag personligen tycker det är smidigare att ta bort pappret först.

12

Ät och njut!

Saffransmuffins med apelsincrème

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Saffransmuffins
 0,50 g SaffranTa ett gram om du är väldigt förtjust i saffran.
 4 Ägg
 125 g Smör
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Fiberhusk
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Kokosmjöl
 1 krm Vaniljpulver
 1 dl Grädde
 0,50 tsk Salt
Apelsincrème
 Skalet av en ekologisk apelsin

Instruktioner

Saffransmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.

3

Vispa ihop ägg och sötning till ett riktigt fluff.

4

Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.

5

Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.

6

Blanda äggvisp, smör och grädde.

7

Vispa ner de torra ingredienserna.

8

Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.

9

Ta ut och låt svalna på ett galler.

Apelsincrème
10

Vispa ihop alla ingredienser till ett riktigt fint fluff. Använd med fördel en köksassistent.

11

Spritsa sen på lite crème på muffinsarna. Jag personligen tycker det är smidigare att ta bort pappret först.

12

Ät och njut!

Saffransmuffins med apelsincrème

Saffransmuffins med apelsincrème

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida