Saffransmuffins med apelsincrème

4
Dessa saffransmuffins med apelsincrème är ju bara som gjorda för
julen.
Saffran hör julen till och apelsin likaså en hel
del. Tillsammans så skapar de en underbar smakkombination.
Ett litet tips är att du inte spritsar på crème på alla på en
gång, utan bara på de som du har tänkt att äta. Det blir mycket
lättare att förvara de då nämligen.
Sen kan du ha muffinsen i en påse i kylen, krämen i en skål och när
det är dags att äta en så kletar du på lite.
Total tid:
40 minuter
Portioner: 12
Ingredienser
Saffransmuffins
Instruktioner
Saffransmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.
- Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.
- Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.
- Vispa ner de torra ingredienserna.
- Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.
- Ta ut och låt svalna på ett galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!