Dessa saffransmuffins med apelsincrème är ju bara som gjorda för julen.
Saffran hör julen till och apelsin likaså en hel del. Tillsammans så skapar de en underbar smakkombination.
Ett litet tips är att du inte spritsar på crème på alla på en gång, utan bara på de som du har tänkt att äta. Det blir mycket lättare att förvara de då nämligen.
Sen kan du ha muffinsen i en påse i kylen, krämen i en skål och när det är dags att äta en så kletar du på lite.
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.
Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.
Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.
Vispa ner de torra ingredienserna.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.
Ta ut och låt svalna på ett galler.
Vispa ihop alla ingredienser till ett riktigt fint fluff. Använd med fördel en köksassistent.
Spritsa sen på lite crème på muffinsarna. Jag personligen tycker det är smidigare att ta bort pappret först.
Ät och njut!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered en plåt med 10-15 muffinsformar.
Blanda de torra ingredienserna utom saffran i en egen bunke.
Smält smöret tillsammans med saffranet. Detta gör att smakerna kommer fram ännu bättre.
Vispa ner de torra ingredienserna.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Du kan känna med en tandpetare i mitten av någon efter kanske 16 minuter. Om det fastnar smet på tandpetaren så behöver de gräddas en stund till. Om det inte fastnar något så är de klara.
Ta ut och låt svalna på ett galler.
Vispa ihop alla ingredienser till ett riktigt fint fluff. Använd med fördel en köksassistent.
Spritsa sen på lite crème på muffinsarna. Jag personligen tycker det är smidigare att ta bort pappret först.
Ät och njut!
Paula Eriksson says:
Bakar inte i vanliga fall “fika bröd” men nu till fjärde advent, tänkte jag “att jag kan lyxa till det” 😎 Gösses vad gott det blev 🎅❤️