Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.
Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.
Naturligt glutenfria och utan socker.
Hela receptet ger cirka mellan 8-16 muffins, helt beroende på storlek.
Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.
Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ida says:
Enkla och goda!!!
Men hos mig blev det 18 muffins med det här receptet.
LCHF-arkivet says:
Oj, ja det var ju en hel del.. ska ändra i receptet. =)
Patricia Hansson says:
Hej! Kan man ta annan mjöl än mandel (inte förtjust i den) i så fall vilken har minst kolhydrater då?
Tacksam! Patricia
LCHF-arkivet says:
Hej!
Här hittar du en omvandlingstabell: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/
Annette Fransson says:
De blev succe ????
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra! Tack för återkopplingen!
Linda says:
Goda och enkla att göra! Min smet blev fast fort så smeten gick inte att hälla i formar men enkel att klicka ut istället. Receptet räckte till 19 muffins.
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra att de blev goda!
Tack för återkopplingen.
Birgitta says:
Vad innebär 3/4 dl sötning ? Har stevia , ska jag ta 3/4 dl av det ?
Mvh Birgitta
LCHF-arkivet says:
Det ska vara motsvarande samma mängd som socker. T ex Icas sötströ räknar man samma mängd sötning som socker.
Om du har ren stevia så ska du absolut inte ta så mycket, för det är 300 ggr sötare än socker.
Men, om det är det som heter Stevia sugar som du har, så är det en bluffprodukt som många kan tro är stevia, men det är strösocker med en obetydlig mängd stevia tillsatt.
Nazneen says:
Köätegoda och fluffiga. Gjorde mina med sojamjöl. Yummm
LCHF-arkivet says:
Härligt att höra!
Lena Lindström says:
Supergoda men fick 18 muffins av detta recept
LCHF-arkivet says:
Oj, ja det var lite skillnad..