Till jul så måste ju en saffranspannacotta med ett glöggsmakande bärtäcke vara en riktigt god efterrätt att bjuda på.
En riktigt lättlagad efterrätt som du kan förbereda i god tid innan det är dags att äta.
Om du tycker om sötsaker till jul, så passa på att äta sånt som ändå är lchf-anpassat.
Recept och bild: Sockertjocken
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver.
Låt grädden stå och sjuda cirka 10 minuter.
Dra kastrullen från värmen och låt den gå ner lite i temperatur.
Ta upp gelatinbladen och krama ur så mycket vatten du kan.
Rör ner gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills det att gelatinet har löst upp sig.
Häll upp smeten i fem serveringsglas och ställ kallt.
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Låt det hela koka upp och sedan stå och sjuda på svag värme i 5-10 minuter. Vid behov, tillsätt lite vatten.
Tanken är mest att koka ur smaken ur kryddorna och få sylten att tjockna lite. Den ska inte vara rinnande, men ändå vara lite trögflytande när den är klar.
Ställ åt sidan och låt den svalna.
När sedan pannacottan har stelnat så kan du fördela sylten över pannacottan. Ta upp nejlikor och kanelstång först bara!
Sedan är det bara att servera!
Om du vill, så kan du även vispa lite grädde och toppa med.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver.
Låt grädden stå och sjuda cirka 10 minuter.
Dra kastrullen från värmen och låt den gå ner lite i temperatur.
Ta upp gelatinbladen och krama ur så mycket vatten du kan.
Rör ner gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills det att gelatinet har löst upp sig.
Häll upp smeten i fem serveringsglas och ställ kallt.
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Låt det hela koka upp och sedan stå och sjuda på svag värme i 5-10 minuter. Vid behov, tillsätt lite vatten.
Tanken är mest att koka ur smaken ur kryddorna och få sylten att tjockna lite. Den ska inte vara rinnande, men ändå vara lite trögflytande när den är klar.
Ställ åt sidan och låt den svalna.
När sedan pannacottan har stelnat så kan du fördela sylten över pannacottan. Ta upp nejlikor och kanelstång först bara!
Sedan är det bara att servera!
Om du vill, så kan du även vispa lite grädde och toppa med.