Saffranspannkaka med bacon

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En väldigt god och mättande saffranspannkaka. Går att ersätta grädden med keso. Servera gärna med salmbär och vispad grädde enligt Gotländsk tradition. Har du inte…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Saffranspannkaka med bacon
ANNONS
cooked_user_8139SkapareLinnea BerggrenFörberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En väldigt god och mättande saffranspannkaka. Går att ersätta grädden med keso.
Servera gärna med salmbär och vispad grädde enligt Gotländsk tradition.
Har du inte tillgång till salmbär, kan du servera hallon eller blåbär till.

Är du sugen på en helt vanlig lchf-vänlig pannkaka som även funkar att göra crepes av så ska du kika in detta receptet istället: Pannkaka

Kolla gärna in min instagram lchf.nea för mer inspiration.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 0,50 g Saffran
 120 g Bacon
 8 st Ägg
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven goudaost
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Bakpulver
 1,50 msk Fiberhusk
 1 msk Sötning
  dl Mandelflarn

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.

3

Vispa grädden och ägg.

4

Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.

5

Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 0,50 g Saffran
 120 g Bacon
 8 st Ägg
 1 dl Grädde
 2 deciliter Riven goudaost
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Bakpulver
 1,50 msk Fiberhusk
 1 msk Sötning
  dl Mandelflarn

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.

3

Vispa grädden och ägg.

4

Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.

5

Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.

Saffranspannkaka med bacon
Profilbild för Linnea Berggren

Recept av: Linnea Berggren

Visa alla recept från Linnea Berggren Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida