Saffranspannkaka med bacon
Sparat av:
0
st
Innehåll
En väldigt god och mättande saffranspannkaka. Går att ersätta grädden med keso.
Servera gärna med salmbär och vispad grädde enligt Gotländsk tradition.
Har du inte tillgång till salmbär, kan du servera hallon eller blåbär till.
Är du sugen på en helt vanlig lchf-vänlig pannkaka som även funkar att göra crepes av så ska du kika in detta receptet istället: Pannkaka
Kolla gärna in min instagram lchf.nea för mer inspiration.
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 0.5 g Saffran
- 120 g Bacon
- 8 st ägg
- 1 dl Grädde
- 2 dl Riven goudaost
- 1 dl Riven kokos
- 2 dl Mandelmjöl
- 1 msk Bakpulver
- 1.5 msk Fiberhusk
- 1 msk Sötning
- ⅓ dl Mandelflarn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.
- Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.
- Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!