En väldigt god och mättande saffranspannkaka. Går att ersätta grädden med keso.
Servera gärna med salmbär och vispad grädde enligt Gotländsk tradition.
Har du inte tillgång till salmbär, kan du servera hallon eller blåbär till.
Är du sugen på en helt vanlig lchf-vänlig pannkaka som även funkar att göra crepes av så ska du kika in detta receptet istället: Pannkaka
Kolla gärna in min instagram lchf.nea för mer inspiration.
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.
Vispa grädden och ägg.
Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.
Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.
Vispa grädden och ägg.
Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.
Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.
Eva says:
Kan man utesluta kokos?