Saffranssmetana med hallon är en sån grej som man kan ta till frukost, mellanmål eller bara som en god efterrätt.
Superenkelt att göra, tar inte mer än några minuter och kräver ingen som helst tillagning.
Ursprungsreceptet är med creme fraiche, men jag tycker personligen att Smetana har en godare smak, så har valt att ändra till det i receptet. Har du inte tillgång till Smetana så kan du ta creme fraiche.
Recept och bild: Raringens LCHF
Blanda ihop samtliga ingredienser förutom mandel och hallon.
Fördela i små skålar och garnera med hallon och lite mandel.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser förutom mandel och hallon.
Fördela i små skålar och garnera med hallon och lite mandel.
Ulla Norrman says:
Hej! Jag såg till min förskräckelse att det står bakpå hallonpaketet att man ska hetta upp hallonen innan förtäring!! Änglamarks frysta hallon. Det står dock inte varför… Vad riskerar man genom att äta hallonen som de är?
LCHF-arkivet says:
Så här står det på livsmedelsverkets hemsida: https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillagning-hygien-forpackningar/tillagning/koka-bar/?AspxAutoDetectCookieSupport=1
Hajmamman says:
Det här var det absolut godaste jag ätit på länge.
Jag tog i lite mer saffran än det står i receptet, eftersom jag tycker att saffran är så gott. Istället för kanel hade jag lite lakritspulver och jordgubbar istället för hallon.
En aning Strösöt hade jag också i och toppade med rostade kokosflingor.
Alla jag bjöd det på tyckte det var himmelskt gott!
Hajmamman says:
Rostade kokosflarn skulle det vara – inte kokosflingor!
Ces says:
Åh, va gott detta va!
Perfekt sommarsvala som i dag!