En fantastiskt saftig och god jordgubbskaka med en touch av citron. Som med alla mina recept är den väldigt enkel att göra och det är dessutom enkelt att anpassa efter eget tycke och smak. Kanske blåbär istället för jordgubbar? Servera gärna med en klick kall vispad grädde.
Följ mig på www.Instagram.se/lchfchristine för mer inspiration❤️
Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm
Blanda alla torra ingredienser + citronskalet i en bunke
Smält smöret
Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp
Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen.
Häll över smeten i formen, fördela ut jordgubbarna över smeten och grädda i 30 minuter.
Ta ut och låt svalna. Skär i rutor. Njut!❤️
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°c (något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm
Blanda alla torra ingredienser + citronskalet i en bunke
Smält smöret
Vispa ägg + vatten fluffigt med en elvisp
Vispa ner smöret och sedan mjölblandningen.
Häll över smeten i formen, fördela ut jordgubbarna över smeten och grädda i 30 minuter.
Ta ut och låt svalna. Skär i rutor. Njut!❤️
Helene says:
Mkt god men jag tillsatte like Sukrin. Smakade av smeten och tyckte den smakade lite klent. Blev mkt bra