Beskrivning - Information
Kärleksmums är väl lite av de mjuka kakornas kaka? Den här glutenfria & sockerfria varianten är riktigt saftig och uppskattas garanterat av såväl lchfare som icke-lchfare.
Den funkar riktigt bra att frysa in om man vill, så man har en god kaka till kaffet när det behövs.
Följ mig även på www.Instagram.se/lchfchristine ❤️
Om du är sugen på att testa ett annat recept som är otroligt gott och populärt så ska du testa detta receptet på kärleksmums.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C (Något högre om du använder vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag klär alltid formen bakplåtspapper för att garantera att kakan inte fastnar.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Vispa ägg & vatten fluffigt. Fortsätt vispa och tillsätt det smälta smöret och till sist mjölblandningen
Häll över smeten i formen och grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna
Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält samman under omrörning till en helt slät smet
Fördela ut glasyren jämnt över kakan och toppa med riven kokos
Ställ i kylen och låt glasyren stela. Skär sedan upp i rutor
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C (Något högre om du använder vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag klär alltid formen bakplåtspapper för att garantera att kakan inte fastnar.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Smält smöret
Vispa ägg & vatten fluffigt. Fortsätt vispa och tillsätt det smälta smöret och till sist mjölblandningen
Häll över smeten i formen och grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna
Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält samman under omrörning till en helt slät smet
Fördela ut glasyren jämnt över kakan och toppa med riven kokos
Ställ i kylen och låt glasyren stela. Skär sedan upp i rutor
Michaela says:
Glasyren var en besvikelse. Rent ut sagt äcklig. Kakan var dock helt ok
Christine Lundin says:
Hej, tack för din kommentar! Smaken är som baken☺️
LCHF-arkivet says:
Jag vet inte riktigt vad du hade för förväntningar på glasyren, men det kanske är kaffet som gör att du inte tyckte om det, men om man nu själv vet med sig att man inte tycker om kaffe så utesluter man det i så fall.
Christina Idsjö says:
Kakan är jättegod, aningen godare än vanlig kärleksmums. Smakerna framträder bättre. Tack
Monica says:
Toppen god kaka och enkel att göra, blev glatt överraskad. Gick hem hos barnen med vilket inte alltid är fallet med lchf bakverk. Tack!
Susanne B. says:
Kan man använda annat än mandelmjöl tänkte göra denna och bjuda min mor men hon tål ej mandel och nötter.
Chriss says:
Om man är van vid och tycker om den vanliga glasyren på chokladkakor som har smör som bas, då blir denna färskost-baserade glasyren en stor övergång både vad gäller smak och konsistens. Används i tillägg färskosten Philadelphia med sin syrliga smak blir det desto tydligare. Detta är en vanlig glasyr på toppen av morotskakor, men då med vanilj och utan kakao och kaffe. Min rekommendation är att använda färskosten Mascarpone som är som en fastare form av grädde med mjuk och rund smak, alternativt byter man glasyr och använder den traditionella smör-baserade glasyren de flesta gillar, då byter man bara ut sockret med sötning. Angående kaffe som ingrediens, om man inte tycker om den smaken kan kaffet uteslutas och man kan tillsätta t.ex vatten som har en neutral smak, färskpressad apelsinsaft eller något annat man tycker om och anser passar ihop med chokladsmaken. Det är väldigt bra att det finns de som experimenterar för att göra goda kakor som passar för de med olika dieter, men skulle man inte vara förnöjd med ett recept får man själv pröva med andra ingredienser för att göra något som kanske blir bättre för egen del, tills man eventuellt får ett resultat man accepterar. Eller så testar man ett helt annat recept, det blir upp till var och en att bestämma.