Denna salsagratinerade falukorven kom jag på en dag när jag hade en liten falukorv hemma och var sugen på en ny typ av gratäng.
Det som är himla härligt är att det endast är fyra ingredienser i hela rätten och den är riktigt god!
Nu kanske du funderar på om falukorv verkligen är lchf, och ja, det vill jag säga. Sen är det precis som med allt, det finns bra val och det finns sämre val.
Om du vill göra ett bra val på falukorv, så kan du kolla min tabell med mängden kolhydrater i falukorv.
Lite samma sak gäller tacosåsen, här får du läsa lite på innehållsförteckningen och se vilken som ligger på lite lägre nivåer i kolhydrater.
Jag använde Santa Marias ekologiska tacosås.
Om du ändå är sugen på att hålla dig till en klassisk rätt med falukorv, då är ju mitt recept på klassisk korv stroganoff otroligt gott och omtyckt.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Dela falukorven längs med mitten, så att du får två långa halva falukorvsbitar.
Lägg de i en ugnsfast form.
Blanda ihop tacosås och smetana.
Häll den över falukorven.
Fördela den rivna osten över.
Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ta ut och servera med något gott tillbehör!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt på ugnen på 200 grader.
Dela falukorven längs med mitten, så att du får två långa halva falukorvsbitar.
Lägg de i en ugnsfast form.
Blanda ihop tacosås och smetana.
Häll den över falukorven.
Fördela den rivna osten över.
Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ta ut och servera med något gott tillbehör!
Carina says:
Gjorde denna idag. Hade inte Smetana så jag tog Creme Fraiche istället. Blev väldigt gott + att det var snabbt o lätt att göra. 👍 Blir fler gånger.
LCHF-arkivet says:
Så skoj att höra! Kul att man kan inspirera lite. 🙂
Carina says:
Får massor av inspiration från din sida. 👍😊
LCHF-arkivet says:
Tack! Vad härligt att höra.