Salsagratinerad falukorv

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 16 röster - Betygsätt

Denna salsagratinerade falukorven kom jag på en dag när jag hade en liten falukorv hemma och var sugen på en ny typ av gratäng. Det…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Salsakryddad falukorv
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Denna salsagratinerade falukorven kom jag på en dag när jag hade en liten falukorv hemma och var sugen på en ny typ av gratäng.
Det som är himla härligt är att det endast är fyra ingredienser i hela rätten och den är riktigt god!

Nu kanske du funderar på om falukorv verkligen är lchf, och ja, det vill jag säga. Sen är det precis som med allt, det finns bra val och det finns sämre val.
Om du vill göra ett bra val på falukorv, så kan du kolla min tabell med mängden kolhydrater i falukorv.

Lite samma sak gäller tacosåsen, här får du läsa lite på innehållsförteckningen och se vilken som ligger på lite lägre nivåer i kolhydrater.
Jag använde Santa Marias ekologiska tacosås.

Om du ändå är sugen på att hålla dig till en klassisk rätt med falukorv, då är ju mitt recept på klassisk korv stroganoff otroligt gott och omtyckt.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 600 g Falukorv
 2,50 deciliter Tacosås
 2 deciliter Smetana
 3 deciliter Riven ost
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 200 grader.

2

Dela falukorven längs med mitten, så att du får två långa halva falukorvsbitar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop tacosås och smetana.
Häll den över falukorven.

4

Fördela den rivna osten över.

5

Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.

6

Ta ut och servera med något gott tillbehör!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 16

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Falukorv
 2,50 deciliter Tacosås
 2 deciliter Smetana
 3 deciliter Riven ost
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 200 grader.

2

Dela falukorven längs med mitten, så att du får två långa halva falukorvsbitar.
Lägg de i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop tacosås och smetana.
Häll den över falukorven.

4

Fördela den rivna osten över.

5

Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter.

6

Ta ut och servera med något gott tillbehör!

Salsagratinerad falukorv
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida