Salta rostade nötter kan man ju köpa i stort sett överallt, men det är inte billigt direkt. Kilopriset ligger ofta upp emot 300:-/kg och över det. Men, det är inte alls svårt att göra egna saltrostade nötter och då kan man dessutom välja vilka nötter man själv tycker är gott.
Köp ingredienser online, fraktfritt!
- Sötmandel, hel (ekologisk)
- Valnötter, hela (ekologiska)
- Pekannötter, hela (ekologiska)
- Salt (oraffinerat)
Jag valde att blanda ihop mandlar, valnötter och lite pekannötter i min blandning som jag gjorde och det var kanongott.
Välj helt enkelt de nötter du själv tycker om.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser upp sig helt. Dra kastrullen åt sidan.
Lägg ner nötterna i vattnet och rör om så att de får saltvatten på sig. Låt ligga och dra i ett par minuter.
Häll av vattnet och lägg de blötlagda nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt över hela.
Ställ in i ugnen och rosta dem i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser upp sig helt. Dra kastrullen åt sidan.
Lägg ner nötterna i vattnet och rör om så att de får saltvatten på sig. Låt ligga och dra i ett par minuter.
Häll av vattnet och lägg de blötlagda nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt över hela.
Ställ in i ugnen och rosta dem i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.