Saltlakritsfudge

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!…

Läs mer 9 kommentarer Skriv ut
Saltlakritsfudge
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!
Dessa funkar fint att frysa in om man vill ha några på lager och plocka fram om det kommer gäster.

Bild och recept: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 50 g Smör
 2,50 deciliter Grädde
 2,50 msk Lakritspulver
 1 msk Kakao
 3 krm Salt
 3 msk Sukrin Gold
 Havssalt till topping

 

Gör så här:

1

Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!

2

Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.

När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Smör
 2,50 deciliter Grädde
 2,50 msk Lakritspulver
 1 msk Kakao
 3 krm Salt
 3 msk Sukrin Gold
 Havssalt till topping

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!

2

Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.

När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!

Saltlakritsfudge
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida