Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saltlakritsfudge

5 av 4 röster
Skapat: 22 februari, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Saltlakritsfudge

Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!
Dessa funkar fint att frysa in om man vill ha några på lager och plocka fram om det kommer gäster.

Bild och recept: Sofie Marklund

Total tid: 25 minuter
Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig. Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
  • Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen. När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 responses to “Saltlakritsfudge”

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.