Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!
Dessa funkar fint att frysa in om man vill ha några på lager och plocka fram om det kommer gäster.
Bild och recept: Sofie Marklund
Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.
När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig.
Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.
När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!
Nina says:
Hej! Kan man ersätta Sukrin Gold med lika mycket sötströ istället?
Maria says:
Det tror jag går finfint!
Malin says:
Ser mums ut. Hur många kh är det i en? Kram
Ann says:
Halloj!
Har testat 2 kok men får dem inte att stelna. Har ökat kok/sjudtiden till 40 min.men det hjälper inte. Vad gör jag för fel? Smaken är tokgod och jag pudrar lite extra lakrits ovanpå och äter med sked. Hjälp🙂
LCHF-arkivet says:
Hm, vad för grädde använder du?
Ann says:
Vanlig vispgrädde med hög fetthalt, ingen “lättgrädde”.
LCHF-arkivet says:
Jag tänkte mer om det är 40% eller 36%… det är nog enda jag skulle kunna tänka mig blir fel.
Monika says:
Kan man använda vanligt strösocker istället? Är allergisk mot alla sötningsmedel.
LCHF-arkivet says:
Absolut, men då är det ju inte lchf.
Men, äter du inte lchf så funkar det absolut att göra med strösocker.