Saltlakritsfudge
16
Innehåll
Saltlakritsfudge är ju helt galet gott. God lakritssmak och sen lite salt på det som gifter sig perfekt med chokladen, ja ni hör ju, sagolikt!
Dessa funkar fint att frysa in om man vill ha några på lager och plocka fram om det kommer gäster.
Bild och recept: Sofie Marklund
Total tid: 25 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 50 g Smör
- 2,5 dl Grädde
- 2,5 msk Lakritspulver
- 1 msk Kakao
- 3 krm salt
- 3 msk Sukrin Gold
- Havssalt till topping
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser, utom havssaltet, i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt fudgen sjuda i ca 20 minuter. Akta så att det inte skär sig. Rör med jämna mellanrum. Fudgen ska vara glansig och relativt seg när den är klar!
- Smörj en liten form (återigen så använde jag mig av en lite matlåda i plast) med en neutral olja och häll i fudgen. Ställ in i kylen för att svalna. Efter ca en timme är det dags att strö över lite havssalt över fudgen.När fudgen är kyld, ställ in den i frysen tills att den har stelnat helt. Skär upp i bitar och förvara sedan i kylen!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Hej! Fungerar det att göra utan kakao?
3 floz salt ca 85 ml salt?? Kan väl inte stämma?
Tack för att du kommenterade! Det ska vara krm… en gammal liten bugg som finns kvar i vissa recept. Har ändrat det nu.