Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar
1
Innehåll
Buffalo wings eller buffalovingar som det blir på svenska är något som är otroligt populärt i USA och även på sportbarer här hemma i Sverige.
Tyvärr är det som med många marinader ganska mycket socker i och det är inte helt ok när man äter LCHF/lowcarb/keto.
Men, Sandra har ett recept på LCHF buffalo wings som är kanongoda och heta! Perfekt som plockmat eller på en buffé.
Bild och recept: Sandra Medin
Total tid:
30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 kg kycklingvingar
- 1,5 dl rapsolja (naturell)
- 1 msk rökt paprikapulver (starkt)
- 1 krm cayennepeppar
- 3 nypor salt (rökt)
- 3 msk tomatpuré
- 1 krm malen kanel
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 tsk pressad citron
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.
- Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.
- Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.
- Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.
- Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!