Buffalo wings eller buffalovingar som det blir på svenska är något som är otroligt populärt i USA och även på sportbarer här hemma i Sverige.
Tyvärr är det som med många marinader ganska mycket socker i och det är inte helt ok när man äter LCHF/lowcarb/keto.
Men, Sandra har ett recept på LCHF buffalo wings som är kanongoda och heta! Perfekt som plockmat eller på en buffé.
Bild och recept: Sandra Medin
Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.
Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.
Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.
Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.
Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.
Ta ut och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.
Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.
Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.
Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.
Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.
Ta ut och servera direkt.