Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Buffalo wings eller buffalovingar som det blir på svenska är något som är otroligt populärt i USA och även på sportbarer här hemma i Sverige.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Buffalo wings eller buffalovingar som det blir på svenska är något som är otroligt populärt i USA och även på sportbarer här hemma i Sverige.

Tyvärr är det som med många marinader ganska mycket socker i och det är inte helt ok när man äter LCHF/lowcarb/keto.

Men, Sandra har ett recept på LCHF buffalo wings som är kanongoda och heta! Perfekt som plockmat eller på en buffé.

Bild och recept: Sandra Medin

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 kg Kycklingvingar
 1,5 dl Rapsolja (naturell)
 1 msk Rökt paprikapulver (starkt)
 3 nypor Salt (rökt)
 2 tsk Saften från citron

 

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.

3

Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.

5

Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.

7

Sätt ugnen på 225 grader.

9

Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.

11

Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.

13

Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.

15

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Kycklingvingar
 1,5 dl Rapsolja (naturell)
 1 msk Rökt paprikapulver (starkt)
 3 nypor Salt (rökt)
 2 tsk Saften från citron

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingen i en skål.

3

Lägg kycklingen i en tjock plastpåse och slå marinaden över. Blanda runt ordentligt genom att knåda påsen tills allt är blandat ordentligt.

5

Ställ i kylen och låt marineras i 4-24 timmar beroende på hur mycket tid du har och hur mycket smakerna skall sätta sig.

7

Sätt ugnen på 225 grader.

9

Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över för att undvika att det bränner fast i långpannan.

11

Bred ut kycklingvingarna på plåten och sätt in i ugnen.

13

Låt dem stå i ugnen cirka 15-20 minuter och sätt gärna på grillelementet sista fem minuterna så att de får bra med färg.

15

Ta ut och servera direkt.

Sandras LCHF buffalo wings/buffalovingar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida