Det här är ett recept på Sannas LCHF-kladdkaka som hon själv har hittat på och den ser ju helt sagolik ut.
Du får själv avgöra vilken sötning du vill använda dig av och hur mycket. 1 dl är riktmärket, men vi är olika mycket känsliga för söta smaker så du får själv känna efter. Det är bättre att börja med mindre mängd kanske och sedan öka på om det behövs mer i smeten. Mängden skall motsvara mängden man skulle ha om man använde socker.
Här hittar du en bra springform: Springform 12 cm
Recept: Sanna Eriksson
Bild: Emma Björk
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda ner övriga ingredienser i de torra och rör om.
Häll upp smeten i en springform (12 cm i diameter). Du kan ta en bredare springform med, men tänk på att inte grädda lika länge då. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Känn med en tandpetare i mitten. Den skall vara lite lite kladdig i mitten.
Servera med lite vispad grädde och färska bär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Blanda ner övriga ingredienser i de torra och rör om.
Häll upp smeten i en springform (12 cm i diameter). Du kan ta en bredare springform med, men tänk på att inte grädda lika länge då. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10-15 minuter. Känn med en tandpetare i mitten. Den skall vara lite lite kladdig i mitten.
Servera med lite vispad grädde och färska bär.
Anneli says:
Jättegod kaka! Gjorde dubbel sats i 23 cm springform.
LCHF-arkivet says:
Roligt att höra!
Tack för återkopplingen.
Marie says:
Hejsan
Dum fråga kanske????
Kan man göra den utan sötning?
Mvh Marie
LCHF-arkivet says:
Kan och kan, det är klart du kan, men den lär inte smaka nåt vidare gott. Du kan halvera sötningen istället.