Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.
Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.
Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.
När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.
Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson
Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
Petter Sandström says:
Helt okej bröd; men smakar snarare sockerkaka än limpa. Jakten på ett bra lchfbröd fortsätter.
Sanna says:
Du kan minska sötningen eller utesluta den helt. Den kan smaksättas precis hur man vill. 🙂
Linn says:
Vilken sötning menas?
Sanna says:
Ica sötströ, sukrin edyl dvs något som är baserat på erytriol och steviaglycosider eller enbart erytriol.
Moses Mattsson says:
Satte just igång surdegsjäsning på äkta surdegslimpa med råg och kornmjöl samt pumpakärnor utan jäst. Gräddas om c:a 10 timmar. Tyvärr så mycket mersmak i limpan att svårt sluta äta.
Sanna says:
Det ingår dock inte i lchfkosten. Det här brödetreceptet är skapat för oss som äter lchf, i det här fallet för att efterlikna en limpa.
Ingrid says:
Förstår inte vad du menar! Först skriver du att det inte ingår i Lchf sedan att det är för oss som äter Lchf…..?🤔
Agnetha says:
Hon svarar på Moses inlägg. Hans recept är inte lchf men Sannas är.
Lili says:
Borde man inte kunna krydda upp det med fänkålsfrön, pomerans? Eller innehåller de för mycket kolhydrater?
LCHF-arkivet says:
Absolut kan du smaksätta brödet med kryddor!
Kråkan says:
I mitten av ugnen?
Framgår inte i receptet. 🙂
LCHF-arkivet says:
Jag bakar med varmluft, så då kvittar det. =)
Emmal says:
Så gott bröd! Har 2st limpor i ugnen nu 😀
Maria says:
Supergott om man älskat Pågenlimpan innan man börjat med LCHF. Jag vispade äggen fluffiga och hade även i 5 gram Softbake och tog 3 msk Sukrin GOLD. Smakar som RIKTIG limpa! För mig BÄSTA lchf brödet 🤗
LCHF-arkivet says:
Vad otroligt skoj att höra!
Smart att använda SoftBake. Det måste jag börja testa lite mer.