Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.
Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.
Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.
När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.
Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson
Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.