Sannas LCHF-limpa

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 75 röster - Betygsätt

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då…

Läs mer 15 kommentarer Skriv ut
Sannas LCHF-limpa
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning55 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.

Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.

Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.

När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.

Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 8 st ägg
 1 nypa salt
 2 msk fiberhusk
 2,50 deciliter pofiber
 2 deciliter grädde
 3 msk sötning
 2 tsk bakpulver

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).

2

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

4

Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

5

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 75

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 8 st ägg
 1 nypa salt
 2 msk fiberhusk
 2,50 deciliter pofiber
 2 deciliter grädde
 3 msk sötning
 2 tsk bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).

2

Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.

3

Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.

4

Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.

5

Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.

Sannas LCHF-limpa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida