Sannas limpa med frön

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 46 röster - Betygsätt

Sannas LCHF-limpa är ett bröd jag har bakat varje vecka sen jag fick tag i receptet men jag brukar alltid kasta i lite frön och…

Läs mer 23 kommentarer Skriv ut
Sannas limpa med frön
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning50 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Sannas LCHF-limpa är ett bröd jag har bakat varje vecka sen jag fick tag i receptet men jag brukar alltid kasta i lite frön och då blir det helt enkelt Sannas limpa med frön.

I receptet så har jag valt att ta bort sötningen som finns med i originalet då jag inte tycker att det behövs och jag använder mig ibland av lite brödkryddor och ibland inte. Dessutom har jag skrivit 4 deciliter ägg av den anledningen att ägg är olika stora och då blir det fel att skriva antal. Dessutom brukar jag ofta ha äggvitor över som jag samlar i en burk och då använder jag upp de med när jag bakar brödet.

Oavsett vad så är detta ett bröd som går varmt här hemma hos oss. Äldsta sonen som älskar köpebröd tycker det här är hur gott som helst och min fru som inte är LCHF-are äter det gladeligen.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 4 dl Ägg
 2 1/2 dl Grädde 40%
 2 msk Chiafrön
 4 msk Solrosfrön
 1 tsk Salt
 1 msk Ev. brödkrydda

 

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.

3

Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.

5

Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.

7

Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.

9

Häll upp smeten i formen direkt.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.

13

Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 46

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 dl Ägg
 2 1/2 dl Grädde 40%
 2 msk Chiafrön
 4 msk Solrosfrön
 1 tsk Salt
 1 msk Ev. brödkrydda

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.

3

Häll ägg och grädde i en annan bunke och vispa ihop snabbt.

5

Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.

7

Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.

9

Häll upp smeten i formen direkt.

11

Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.

13

Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.

Sannas limpa med frön
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/