Sannas LCHF-limpa är ett bröd jag har bakat varje vecka sen jag fick tag i receptet men jag brukar alltid kasta i lite frön och då blir det helt enkelt Sannas limpa med frön.
I receptet så har jag valt att ta bort sötningen som finns med i originalet då jag inte tycker att det behövs och jag använder mig ibland av lite brödkryddor och ibland inte. Dessutom har jag skrivit 4 deciliter ägg av den anledningen att ägg är olika stora och då blir det fel att skriva antal. Dessutom brukar jag ofta ha äggvitor över som jag samlar i en burk och då använder jag upp de med när jag bakar brödet.
Oavsett vad så är detta ett bröd som går varmt här hemma hos oss. Äldsta sonen som älskar köpebröd tycker det här är hur gott som helst och min fru som inte är LCHF-are äter det gladeligen.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
Häll upp smeten i formen direkt.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
Häll upp smeten i formen direkt.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.
Ann Thörnroth says:
Var är receptet?
LCHF-arkivet says:
Jag håller på att ordna det. Det var ett par recept som inte hade fått med sig ingredienserna vid flytten.
Alldeles strax…
LCHF-arkivet says:
Nu är ingredienserna på plats igen..=)
LISE-LOTTE says:
Är det verkligen 4 dl ägg i receptet
LCHF-arkivet says:
Ja, det stämmer.
Marianne says:
Låter lite mycket med 4 dl ägg…
Är det felskrivet och ska vara endast 4 stycken?
LCHF-arkivet says:
Nädå, det ska vara 4 dl. I grundreceptet är det 8 ägg.
Lena Thor says:
detta får man ju prova
AnnikaB says:
Mina barn gillar inte hela från. Kan man mala/finhacka och blir det då samma mängd? Hur skulle du tänka?
LCHF-arkivet says:
Om de inte gillar frön kan du göra originalet som är utan frön: https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/sannas-lchf-limpa/
Harold says:
Är riktigt novis, men nyfiken på LCHF och kör för närvarande “LCHF-light”.
Nu har jag bakat tre limpor av detta brödet. Helt fantastiskt gott. Första brödet gjorde helt spontant. Upptäckte jag att jag inte hade grädde hemma, men i kylskåpet fanns kvarg/ yoghurt ca 3%. Sedan körde jag solros- och pumpafrön i mixer. Resultatet var riktigt gott.
Nyligen bakade jag jag en dubbel sats. Nu blev fröna hela och det gillades mer. Tog matlagningsgrädde 15% i stället för 40%. Funkade utmärkt.
Monika says:
Kan man använda sig av enbart äggvita?
LCHF-arkivet says:
Absolut kan du det!
Sofia says:
Hej.
Hur många kolhydrater/100gr innehåller den?
Vänligen Sofia
Susanne says:
Provade precis receptet och min limpa blev ganska platt tyvärr :/
Har jag gjort något galet? Har följt receptet till punkt och har en normalstor brödform.
LCHF-arkivet says:
Arbetat degen/smeten lite hårt kanske?
Abdikarin says:
Får jag använda Solroskärnor stället för Solrosfrön ??
LCHF-arkivet says:
Det är samma sak, bara olika namn.
Susanna Romar says:
Hej, i receptet står det 175 gr ugn och i instruktionsvideon anges 185 gr varmluft…. vad är bäst?
LCHF-arkivet says:
Jag brukar mestadels baka på 185 grader varmluft. Det är nog jag som har kastat om siffrorna lite.
Anna says:
Är mjölkprotein allergisk och undrar om man kan byta ut grädde till mjölkfri yoghurt istälket?
AIKJane says:
Hur många ägg är 4dl? På filmen är det 6st ägg stämmer det?