Sannas LCHF-limpa är ett bröd jag har bakat varje vecka sen jag fick tag i receptet men jag brukar alltid kasta i lite frön och då blir det helt enkelt Sannas limpa med frön.
I receptet så har jag valt att ta bort sötningen som finns med i originalet då jag inte tycker att det behövs och jag använder mig ibland av lite brödkryddor och ibland inte. Dessutom har jag skrivit 4 deciliter ägg av den anledningen att ägg är olika stora och då blir det fel att skriva antal. Dessutom brukar jag ofta ha äggvitor över som jag samlar i en burk och då använder jag upp de med när jag bakar brödet.
Oavsett vad så är detta ett bröd som går varmt här hemma hos oss. Äldsta sonen som älskar köpebröd tycker det här är hur gott som helst och min fru som inte är LCHF-are äter det gladeligen.
Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
Häll upp smeten i formen direkt.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda ihop samtliga torra ingredienser i en egen bunke.
Gör klart en avlång brödform med ett bakplåtspapper i som du kan hälla smeten i direkt.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggvispet och vispa tills allt är blandat. Det behövs inte mer än att det blandats ihop.
Häll upp smeten i formen direkt.
Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda cirka 50 minuter. För att vara helt säker, sätt en stektermometer i mitten av brödet efter cirka 30 minuter och när temperaturen i mitten är 95 grader, då är brödet klart.
Ta ut brödet och ta ut det ur formen. Ta bort bakplåtspappret och låt brödet svalna på ett galler.