Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller spannmål, men misströsta inte, du kan baka ett eget. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.
Till vörtbrödet så är ju en skiva griljerad julskinka och lite rödbetssallad ett absolut måste!
Vill du hitta fler julrecept som är lchf-anpassade? Då ska du spana in alla mina julrecept.
Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
Vispa äggen lite fluffigt.
Blanda nu ihop alla ingredienser.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
Vispa äggen lite fluffigt.
Blanda nu ihop alla ingredienser.
Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
Ellinor says:
Jätte gott.
Men jag fick inte nån höjd på mitt bröd, tips tack..
Paola says:
Jag ska testa att baka detta vörtbröd imorgon och tror att det är viktigt att vispa äggen riktigt fluffiga och sikta ner de ingredienser som går att sikta. 🤶✨💞😊
God Jul! 🎄
Paola says:
Jag ska testa att baka detta vörtbröd imorgon och tror att det är viktigt att vispa äggen riktigt fluffiga och sikta ner de ingredienser som går att sikta. 🤶✨💞😊
God Jul! 🎄