Sannas vörtbröd
1
Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller spannmål, men misströsta inte, du kan baka ett eget. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.
Till vörtbrödet så är ju en skiva griljerad julskinka och lite rödbetssallad ett absolut måste!
Vill du hitta fler julrecept som är lchf-anpassade? Då ska du spana in alla mina julrecept.
Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Instruktioner
- Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa äggen lite fluffigt.
- Blanda nu ihop alla ingredienser.
- Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
- Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
- Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Funkar färdigblandad vörtkrydda??