Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sannas vörtbröd

4 av 9 röster
Sannas vörtbröd

Vörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Tyvärr så faller ju de vörtbröd som finns att köpa bort direkt då de innehåller spannmål, men misströsta inte, du kan baka ett eget. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.

Till vörtbrödet så är ju en skiva griljerad julskinka och lite rödbetssallad ett absolut måste!

Vill du hitta fler julrecept som är lchf-anpassade? Då ska du spana in alla mina julrecept.

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 1
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Vörtkrydda

  • 1 ½ msk Pomeransskal (malen)
  • 1 msk Anis och fänkål (stött)
  • 2 tsk Kryddnejlika (malen)
  • 2 tsk Ingefära (malen)
  • ½ tsk Kardemumma (malen)

Brödet

Instruktioner

  • Blanda ihop vörtkryddan och blanda den med det smälta smöret.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa äggen lite fluffigt.
  • Blanda nu ihop alla ingredienser.
  • Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader (varmluft) eller 190 grader vanlig ugn. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
  • Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Sannas vörtbröd”

4 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg