Sashimi a’la Camilla

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Gillar du sushi så kan det vara lite knepigt om man äter LCHF pga riset. Men, skippa riset och gör lite sashimi istället, det är…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sashimi a’la Camilla
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning5 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Gillar du sushi så kan det vara lite knepigt om man äter LCHF pga riset. Men, skippa riset och gör lite sashimi istället, det är så otroligt gott!

Det här är ett recept jag fick lära mig av en bekant, därav namnet. Vi åter det här otroligt ofta och varje gång vi har bjudit någon på det så har det varit en hit!

Wasabisesamfröna hittar du här: Santa Maria

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Färsk laxfile
 2 msk Japansk soja
 1 tsk Wasabi paste
 1 st Lime
 1 msk Wasabisesamfrön
 1 nypa Koriander (färsk)
 2 msk Inlagd ingefära

 

Gör så här:

1

Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.

3

Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.

5

Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.

7

Strössla sesamfrön över laxen.

9

Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.

11

Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.

13

Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Färsk laxfile
 2 msk Japansk soja
 1 tsk Wasabi paste
 1 st Lime
 1 msk Wasabisesamfrön
 1 nypa Koriander (färsk)
 2 msk Inlagd ingefära

Instruktioner

1

Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.

3

Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.

5

Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.

7

Strössla sesamfrön över laxen.

9

Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.

11

Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.

13

Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.

Sashimi a’la Camilla
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida