Gillar du sushi så kan det vara lite knepigt om man äter LCHF pga riset. Men, skippa riset och gör lite sashimi istället, det är så otroligt gott!
Det här är ett recept jag fick lära mig av en bekant, därav namnet. Vi åter det här otroligt ofta och varje gång vi har bjudit någon på det så har det varit en hit!
Wasabisesamfröna hittar du här: Santa Maria
Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.
Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.
Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.
Strössla sesamfrön över laxen.
Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.
Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.
Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat.
Blanda soja och wasabi paste och häll över laxen.
Strimla/hacka ingefäran och fördela över laxen.
Strössla sesamfrön över laxen.
Skär limen o klyftor och placera ut på laxen.
Strimla/hacka koriandern och fördela över fatet.
Servera direkt. Glöm inte bort att pressa limen över laxen innan du äter.