Sashimi är en fräsch och enkel rätt som är ett fantastiskt alternativ till sushi då den inte innehåller något ris men ändå bidrar med underbar umamismak. Se till att laxfilén är fryst i minst 48 timmar innan du tinar och äter den.
Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i tunna skivor.
Finstrimla rättikan.
Hyvla gurkan på längden och bred på färskosten. Rulla ihop.
Skiva avokadon.
Skär salladslöken tunt.
Lägg upp allt på ett fat och strö lite sesamfrön över. Servera med tamarisoja och koriander.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i tunna skivor.
Finstrimla rättikan.
Hyvla gurkan på längden och bred på färskosten. Rulla ihop.
Skiva avokadon.
Skär salladslöken tunt.
Lägg upp allt på ett fat och strö lite sesamfrön över. Servera med tamarisoja och koriander.