Sashimi med finstrimlad rättika och gurkrullar med färskost

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Sashimi är en fräsch och enkel rätt som är ett fantastiskt alternativ till sushi då den inte innehåller något ris men ändå bidrar med underbar…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sashimi med finstrimlad rättika och gurkrullar med färskost | LCHF-arkivet
Profilbild för Monika WalleniusSkapareMonika WalleniusTillagning15 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Sashimi är en fräsch och enkel rätt som är ett fantastiskt alternativ till sushi då den inte innehåller något ris men ändå bidrar med underbar umamismak. Se till att laxfilén är fryst i minst 48 timmar innan du tinar och äter den.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1 st Portionsbit laxfilé, fryst och upptinad
 1 st Avokado
 100 g Rättika
 Gurka, ca 15 cm
 Färskost, med eller utan smaksättning
 Salladslök
 Rostade sesamfrön

 

Gör så här:

1

Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i tunna skivor.

2

Finstrimla rättikan.

3

Hyvla gurkan på längden och bred på färskosten. Rulla ihop.

4

Skiva avokadon.

5

Skär salladslöken tunt.

6

Lägg upp allt på ett fat och strö lite sesamfrön över. Servera med tamarisoja och koriander.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Portionsbit laxfilé, fryst och upptinad
 1 st Avokado
 100 g Rättika
 Gurka, ca 15 cm
 Färskost, med eller utan smaksättning
 Salladslök
 Rostade sesamfrön

Instruktioner

1

Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i tunna skivor.

2

Finstrimla rättikan.

3

Hyvla gurkan på längden och bred på färskosten. Rulla ihop.

4

Skiva avokadon.

5

Skär salladslöken tunt.

6

Lägg upp allt på ett fat och strö lite sesamfrön över. Servera med tamarisoja och koriander.

Sashimi med finstrimlad rättika och gurkrullar med färskost
Profilbild för Monika Wallenius

Recept av: Monika Wallenius

Visa alla recept från Monika Wallenius Hemsida

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida