Semmelkladdkaka med toscatäcke

29
Till dig som är ute efter ett alternativ till helt vanliga semlor på Fettisdagen så har du här ett recept på en semmelkladdkaka med toscatäcke.
Det visade sig att den är extra god efter två dagar. Gick hem big time bland kollegorna i dag! Väldigt ”saftig” och lagom ”kladdig”! Svårt att hitta vettiga beskrivande ord mer än JÄKLIGT GOD! 😂
Receptet ger ungefär 10-12 portioner, beroende på storlek.
Total tid:
35 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Kladdkakan
- 4 st ägg
- 1 dl Sötning
- 100 g Färskost naturell
- 1 msk Kokosmjöl
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 150 g Smör
- 2 msk Grädde
- 2 krm Vaniljpulver
- 0,5 tsk Xantangummi
- 2 tsk Malen kardemumma
Toscatäcke
- 75 g Smör
- 0,75 dl Sötning
- 1 msk Grädde
- 100 g Mandelspån
Instructions
Kladdkakan
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
- Smöra en springform och häll över smeten.
- Grädda i 10 minuter och ta sedan ut den. Har du redan gjort toscasmeten, så kan du bred på den direkt.
Toscasmet
- Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme.
- Fördela toscatäcket ovanpå och grädda ytterligare 5-10 min beroende på hur lös du vill ha den.
- Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera med vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Hej! Hur stor form har du?