Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Semmelkladdkaka med toscatäcke

4,67 av 3 röster
Semmelkladdkaka med toscatäcke

Till dig som är ute efter ett alternativ till helt vanliga semlor på Fettisdagen så har du här ett recept på en semmelkladdkaka med toscatäcke.

Det visade sig att den är extra god efter två dagar. Gick hem big time bland kollegorna i dag! Väldigt ”saftig” och lagom ”kladdig”! Svårt att hitta vettiga beskrivande ord mer än JÄKLIGT GOD! 😂

Receptet ger ungefär 10-12 portioner, beroende på storlek.

Total tid: 35 minuter
Servings: 12
Author: Monika Wallenius

Ingredienser

Kladdkakan

Toscatäcke

Instructions

Kladdkakan

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull.
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Vispa ihop ägg och sötning med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Smöra en springform och häll över smeten.
  • Grädda i 10 minuter och ta sedan ut den. Har du redan gjort toscasmeten, så kan du bred på den direkt.

Toscasmet

  • Smält smöret i en kastrull , rör i de resterande ingredienser och låt smeten koka upp på svag värme.
  • Fördela toscatäcket ovanpå och grädda ytterligare 5-10 min beroende på hur lös du vill ha den.
  • Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera med vispad grädde.
    En bakform med semmelkladdkaka täckt av rostade mandelflarn.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Semmelkladdkaka med toscatäcke”

4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.