Semmelkladdkaka
Semmelkladdkaka för LCHF blev en riktig snackis på fettisdagen 2016 runt om på nätet och det visade sig vara en riktigt god kaka som inte bara funkar på fettisdagen istället för en semla utan även som en helt vanlig efterrätt.
Det här är ett LCHF-recept som kommer att gillas av alla, men du måste gilla semlor…
Ett tips: En hel del har tyckt att den här blir lite för söt, så är du känslig mot sötma vilket man lätt blir när man äter LCHF så halvera mängden sötning.
Har du inte en springform så är det värt att köpa en. På Fyndiq kan du hitta lite olika: Springform hos Kökets Favoriter Kika efter en som är 24 cm.
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 150 g smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 st bittermandel (malen/riven)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
- Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.
- Vispa ner smöret. Blanda ordentligt
- Häll upp smeten i en springform.
- Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.
- Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.
Bytte ut kardemumma mot pepparkakskryddor och åt med vispad grädde. Mycket gott 😊