Semmelkladdkaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Semmelkladdkaka för LCHF blev en riktig snackis på fettisdagen 2016 runt om på nätet och det visade sig vara en riktigt god kaka som inte…

Läs mer 11 kommentarer Skriv ut
Semmelkladdkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning12 minTotalt27 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Semmelkladdkaka för LCHF blev en riktig snackis på fettisdagen 2016 runt om på nätet och det visade sig vara en riktigt god kaka som inte bara funkar på fettisdagen istället för en semla utan även som en helt vanlig efterrätt.

Det här är ett LCHF-recept som kommer att gillas av alla, men du måste gilla semlor...

Ett tips: En hel del har tyckt att den här blir lite för söt, så är du känslig mot sötma vilket man lätt blir när man äter LCHF så halvera mängden sötning.

Har du inte en springform så är det värt att köpa en. På Fyndiq kan du hitta lite olika: Springform hos Kökets Favoriter Kika efter en som är 24 cm.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.

3

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.

4

Vispa ner smöret. Blanda ordentligt

5

Häll upp smeten i en springform.

6

Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.

7

Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.

8

Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.

2

Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.

3

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.

4

Vispa ner smöret. Blanda ordentligt

5

Häll upp smeten i en springform.

6

Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.

7

Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.

8

Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.

Semmelkladdkaka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida