Semmelkladdkaka för LCHF blev en riktig snackis på fettisdagen 2016 runt om på nätet och det visade sig vara en riktigt god kaka som inte bara funkar på fettisdagen istället för en semla utan även som en helt vanlig efterrätt.
Det här är ett LCHF-recept som kommer att gillas av alla, men du måste gilla semlor...
Ett tips: En hel del har tyckt att den här blir lite för söt, så är du känslig mot sötma vilket man lätt blir när man äter LCHF så halvera mängden sötning.
Har du inte en springform så är det värt att köpa en. På Fyndiq kan du hitta lite olika: Springform hos Kökets Favoriter Kika efter en som är 24 cm.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.
Vispa ner smöret. Blanda ordentligt
Häll upp smeten i en springform.
Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.
Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.
Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret.
Vispa ägg och sötströ riktigt fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner dem i äggvispet.
Vispa ner smöret. Blanda ordentligt
Häll upp smeten i en springform.
Grädda i cirka 12 minuter. Den är klar när den inte är för fast och inte för kladdig. Man får ha lite fingertoppskänsla.
Låt kakan svalna så att den sätter sig ordentligt.
Garnera med vispad grädde och lite hyvlad mandel.
Malin says:
Denna var god. Den behövde dock 15 min i min ugn. Kolla så den inte rinner när du tar ut den. Den ska darra som gelé typ. Jag hade ingen kardemumma i och så bredde jag på vit chokladkräm utan socker, Proteinella, när kakan kallnat. Några skivor jordgubbar som garnering så blev detta en fin, somrig kaka.
Susanne says:
Ska man smälta smöret?
Elisabeth says:
Se punkt 1.
Carina Wiklund says:
Den här semmelkladdkakan har jag gjort hur många gånger som helst, alla tycker om den😋😋😋
LCHF-arkivet says:
Vad härligt att höra! Tack för återkopplingen.
Marcus says:
Har använt detta recept tre gånger nu, underbart gott och enkelt. Jag kör 10 minuter lågt i ugnen för bäst konsistens.
LCHF-arkivet says:
Otroligt skoj att höra!
Irene says:
Åh så himla god 🙏
Annika says:
Supergod! 12 minuter på 200 grader och nästan 10 minuter i eftervärmeJag täckte tårtan med löst vispad grädde och rostad flagad mandel… gudomligt gott!
Anna says:
Jag undrar om man kan ha bittermandelolja i stället för en bittermandel? Och isf hur mycket?
Loke says:
Tog 4 droppar bittermandelolja istället för äkta vara. Fungerade perfekt!