Semmelrulltårta

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Om du söker ett gott alternativ till vanliga semlor så tycker jag att du absolut ska testa på att göra denna semmelrulltårtan. Ett gott, lättbakat…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Semmelrulltårta | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för Monika WalleniusSkapareMonika WalleniusFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Om du söker ett gott alternativ till vanliga semlor så tycker jag att du absolut ska testa på att göra denna semmelrulltårtan.

Ett gott, lättbakat recept som är toppen att göra till flera personer.

Det här är ingen kompakt och torr semmelbulle, utan det blir en fin fördelning mellan kakan, grädden och mandelmassan då allt rullas ihop tillsammans.

Precis som alla bakverk som man bakar inom lchf, så är detta receptet på semmelrulltårta ett glutenfritt recept, utan raffinerat socker där vi istället använder sötning av olika slag.

Mängden sötning kan man anpassa efter ens egna smaklökar, men grundreceptet är bra att utgå ifrån.

Men, skulle du vara sugen på att testa på en helt vanlig semla, så har du till exempel dessa att välja på: Najnis semla eller minisemlor

Recept och bilder: Monika Wallenius

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Rulltårtebotten
 4 st Ägg
 5 msk Sötning
 1 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Kardemumma, malen
 1 msk Fiberhusk
 1,50 msk Mjölk
Mandelmassa
 2 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Grädde
 2 msk Sukrin Melis
Till fyllning
 4 deciliter Grädde

 

Gör så här:

Rulltårtebotten
1

Sätt ugnen på 250°C.

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

3

Blanda pofiber, bakpulver, kardemumma och fiberhusk i en egen skål.

4

Rör ner de torra ingredienserna och mjölken i äggvispet.

5

Fördela smeten jämnt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 5 minuter.

6

Ta ut, låt svalna ordentligt!

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

Mandelmassa
7

Blanda ihop alla ingredienser till en boll.

Om du vill riva mandelmassan över, så låter du den ligga i kylen över natten, eller lägg den i frysen en stund så att den får sätta sig.

Alternativt så gör du den lite lösare med lite mer grädde/vatten för att kunna bred ut den.

Monteringen
8

Vispa grädden lagom fast. Fördela den jämnt över botten.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

9

Riv mandelmassan över grädden.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

10

Rulla ihop försiktigt till en fin semmelrulltårta.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

11

Pudra lite Sukrin Melis över och skär sedan i skivor.

12

Servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Rulltårtebotten
 4 st Ägg
 5 msk Sötning
 1 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Kardemumma, malen
 1 msk Fiberhusk
 1,50 msk Mjölk
Mandelmassa
 2 deciliter Mandelmjöl
 2 msk Grädde
 2 msk Sukrin Melis
Till fyllning
 4 deciliter Grädde

Instruktioner

Rulltårtebotten
1

Sätt ugnen på 250°C.

2

Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

3

Blanda pofiber, bakpulver, kardemumma och fiberhusk i en egen skål.

4

Rör ner de torra ingredienserna och mjölken i äggvispet.

5

Fördela smeten jämnt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 5 minuter.

6

Ta ut, låt svalna ordentligt!

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

Mandelmassa
7

Blanda ihop alla ingredienser till en boll.

Om du vill riva mandelmassan över, så låter du den ligga i kylen över natten, eller lägg den i frysen en stund så att den får sätta sig.

Alternativt så gör du den lite lösare med lite mer grädde/vatten för att kunna bred ut den.

Monteringen
8

Vispa grädden lagom fast. Fördela den jämnt över botten.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

9

Riv mandelmassan över grädden.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

10

Rulla ihop försiktigt till en fin semmelrulltårta.

Semmelrulltårta | LCHF-arkivet

11

Pudra lite Sukrin Melis över och skär sedan i skivor.

12

Servera direkt.

Semmelrulltårta
Profilbild för Monika Wallenius

Recept av: Monika Wallenius

Visa alla recept från Monika Wallenius Hemsida

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida