Semmelrulltårta
Om du söker ett gott alternativ till vanliga semlor så tycker jag att du absolut ska testa på att göra denna semmelrulltårtan.
Ett gott, lättbakat recept som är toppen att göra till flera personer.
Det här är ingen kompakt och torr semmelbulle, utan det blir en fin fördelning mellan kakan, grädden och mandelmassan då allt rullas ihop tillsammans.
Precis som alla bakverk som man bakar inom lchf, så är detta receptet på semmelrulltårta ett glutenfritt recept, utan raffinerat socker där vi istället använder sötning av olika slag.
Mängden sötning kan man anpassa efter ens egna smaklökar, men grundreceptet är bra att utgå ifrån.
Men, skulle du vara sugen på att testa på en helt vanlig semla, så har du till exempel dessa att välja på: Najnis semla eller minisemlor
Recept och bilder: Monika Wallenius
Ingredienser
Instruktioner
Rulltårtebotten
- Sätt ugnen på 250°C.
- Rör ner de torra ingredienserna och mjölken i äggvispet.
- Fördela smeten jämnt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 5 minuter.
- Ta ut, låt svalna ordentligt!
Mandelmassa
- Blanda ihop alla ingredienser till en boll.Om du vill riva mandelmassan över, så låter du den ligga i kylen över natten, eller lägg den i frysen en stund så att den får sätta sig.Alternativt så gör du den lite lösare med lite mer grädde/vatten för att kunna bred ut den.
Monteringen
- Vispa grädden lagom fast. Fördela den jämnt över botten.
- Riv mandelmassan över grädden.
- Rulla ihop försiktigt till en fin semmelrulltårta.
- Pudra lite Sukrin Melis över och skär sedan i skivor.
- Servera direkt.