Semmelvåfflor
10
Här får ni ett alldeles fantastiskt recept på underbart frasiga
semmelvåfflor!
Helt klart en vinnare på tisdag! 😍
Av detta receptet så får du ut ungefär 8 mindre semmelvåfflor som motsvarar cirka 4 portioner.
Portioner: 4
portioner
Utrustning
- Våffeljärn
- Bunke
Ingredienser
Våfflor
- 100 g Smält smör
- 1 dl Naturell färskost
- 0,50 dl Grädde
- 2 dl Iskallt bubbelvatten
- 1 dl Mandelmjöl
- 1,50 msk Fiberhusk
- 0,50 dl Pofiber
- 2 krm salt
- 2 tsk Malen kardemumma
Mandelmassa
- 2 deciliter Mandelmjöl
- 2 msk Grädde
- 2 msk Sukrin melis
- 1 krm Vaniljextrakt Valfritt
Instruktioner
Mandelmassan
- Gör först mandelmassan genom att blanda ihop alla ingredienser. Forma till en rulle och låt vila en stund i kylen.
Våfflorna
- Värm våffeljärnet.
- Vispa i resten av ingredienserna.
- Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
- Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
- Fyll våfflorna med vispad grädde, riv över mandelmassan och vik ihop. Pudra lite Sukrin melis över.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!