Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Semmelvåfflor

Inga röster än
Semmelvåfflor

Här får ni ett alldeles fantastiskt recept på underbart frasiga semmelvåfflor!
Helt klart en vinnare på tisdag! 😍

Av detta receptet så får du ut ungefär 8 mindre semmelvåfflor som motsvarar cirka 4 portioner.

Portioner: 4 portioner
Författare: Monika Wallenius

Utrustning

  • Våffeljärn
  • Bunke

Ingredienser

Våfflor

Mandelmassa

Instruktioner

Mandelmassan

  • Gör först mandelmassan genom att blanda ihop alla ingredienser. Forma till en rulle och låt vila en stund i kylen.

Våfflorna

  • Värm våffeljärnet.
  • Smält smöret och vispa sedan samman med färskost, grädde och vatten.
  • Vispa i resten av ingredienserna.
  • Låt smeten/degen stå och dra i några minuter.
  • Grädda cirka 0,75 dl smet åt gången tills de fått fin färg.
  • Fyll våfflorna med vispad grädde, riv över mandelmassan och vik ihop. Pudra lite Sukrin melis över.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!