Senap- och dillöverbakad lax
2
Enkla recept, det älskar jag verkligen och denna senap- och
dillöverbakade laxen som bara behöver fyra ingredienser plus lite
salt och peppar.
Ja, mycket lättare än så vet jag inte om det kan bli
egentligen.
Detta är något som passar till hela familjen och det går riktigt snabbt att laga med.
Servera med en god sallad, eller kanske vitkålsmos.
Recept och bild: Lolas mat
Total tid:
35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st Portionsbitar laxfilé
- 3 dl Crème fraiche
- 1,5 msk Dijonsenap
- 1 dl Hackad färsk dill
- salt
- nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör
- Vitkålsmos
- Blomkål- och broccolimos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 utan varmluft).
- Lägg laxen i en ugnsfast form.
- Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen, så att det täcker bitarna.
- Gratinera i ugnen cirka 25 minuter. Täcket ska ha fått en vacker färg.
- Ta ut och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!