Senap- och dillöverbakad lax

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Enkla recept, det älskar jag verkligen och denna senap- och dillöverbakade laxen som bara behöver fyra ingredienser plus lite salt och peppar. Ja, mycket lättare…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Senap- och dillöverbakad lax
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Enkla recept, det älskar jag verkligen och denna senap- och dillöverbakade laxen som bara behöver fyra ingredienser plus lite salt och peppar.
Ja, mycket lättare än så vet jag inte om det kan bli egentligen.

Detta är något som passar till hela familjen och det går riktigt snabbt att laga med.

Servera med en god sallad, eller kanske vitkålsmos.

Recept och bild: Lolas mat

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 st Portionsbitar laxfilé
 3 deciliter Crème fraiche
 1,50 msk Dijonsenap
 1 dl Hackad färsk dill
 Nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 utan varmluft).

2

Lägg laxen i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen, så att det täcker bitarna.

4

Gratinera i ugnen cirka 25 minuter. Täcket ska ha fått en vacker färg.

5

Ta ut och servera direkt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 st Portionsbitar laxfilé
 3 deciliter Crème fraiche
 1,50 msk Dijonsenap
 1 dl Hackad färsk dill
 Nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 210 grader varmluft (225 utan varmluft).

2

Lägg laxen i en ugnsfast form.

3

Blanda ihop övriga ingredienser och fördela den över laxen, så att det täcker bitarna.

4

Gratinera i ugnen cirka 25 minuter. Täcket ska ha fått en vacker färg.

5

Ta ut och servera direkt.

Senap- och dillöverbakad lax
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/