Senapssill

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 8 röster - Betygsätt

Senapssill är en sillsort som återfinns på alla buffébord på alla årets högtider. Jul, midsommar, påsk och sen så finns det att köpa året om…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
senapssill Senapssill

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Senapssill är en sillsort som återfinns på alla buffébord på alla årets högtider. Jul, midsommar, påsk och sen så finns det att köpa året om i alla butiker. Jag skulle nog kunna dra mig så långt och säga att det är en svensk klassiker.

Men, precis som med många andra populära recept, så finns det alltid flera olika varianter och recept.

Mitt recept på senapssill är ett recept som flirtar lite med en klassisk hovmästarsås, men med lite andra smaker och jag kan lova dig, den är riktigt god.

En vit skål med senapssill med en gaffel på kanten.

Dock så ska man ta i beaktan att senapssill är en sill som innehåller en del kolhydrater, mycket tack vare att jag tycker att man måste ha lite skånsk senap i den för att få den riktigt perfekta smaken, men utöver det så är detta receptet på senapssill relativt kolhydratssnålt.

För att hålla ner mängden kolhydrater så mycket som möjligt, så använder jag mig av mitt recept på sockerfri inlagd sill.

Om vi ska kika på alla näringsvärden för denna senapssill så ser det ut så här:

naringsvarde senapssill Senapssill
(Näringsvärden från Kostbevakningen)

Okej, om vi utgår från egen hemgjord inlagd sill, som innehåller nära på inga kolhydrater alls så hamnar vi totalt för hela det här receptet på 18 g kolhydrater och jag räknar med att man äter max 50 g sill per person. Det ger alltså ungefär 7 portioner, vilket gör att vi hamnar på en total som är strax över 2 gram kolhydrater per portion. Inte helt tokigt ändå!

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 350 g Inlagd sill
 0,50 dl Skånsk senap
 2 msk Dijonsenap
 2 msk Sukrin Gold
 0,75 dl Rapsolja
 1 tsk Vitvinsvinäger
 2 msk Purjolök, strimladCirka 10 cm.
 2 msk SmetanaEller crème fraiche.
 0,50 dl Hackad dill
 Svartpeppar, nymalen
ANNONS

 

Gör så här:

1

Blanda ihop senap, sukrin gold och vinäger.

2

Vispa ner oljan droppvis i senapsblandningen, gärna med en elvisp. Lite som när man gör en majonnäs eller hovmästarsås.

3

Tillsätt smetana, strimlad purjolök och hackad dill och smaka av med lite salt och peppar.

4

Blanda ner sillen slutligen som är delad i lagom stora bitar.

5

Häll upp sillen i en burk och förvara i kylen. Den håller utan problem 4-5 dagar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.9 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 350 g Inlagd sill
 0,50 dl Skånsk senap
 2 msk Dijonsenap
 2 msk Sukrin Gold
 0,75 dl Rapsolja
 1 tsk Vitvinsvinäger
 2 msk Purjolök, strimladCirka 10 cm.
 2 msk SmetanaEller crème fraiche.
 0,50 dl Hackad dill
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Blanda ihop senap, sukrin gold och vinäger.

2

Vispa ner oljan droppvis i senapsblandningen, gärna med en elvisp. Lite som när man gör en majonnäs eller hovmästarsås.

3

Tillsätt smetana, strimlad purjolök och hackad dill och smaka av med lite salt och peppar.

4

Blanda ner sillen slutligen som är delad i lagom stora bitar.

5

Häll upp sillen i en burk och förvara i kylen. Den håller utan problem 4-5 dagar.

Senapssill
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida