Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Senapssill

5 av 1 röst
Skapat: 20 december, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Senapssill

Senapssill är en sillsort som återfinns på alla buffébord på alla årets högtider. Jul, midsommar, påsk och sen så finns det att köpa året om i alla butiker. Jag skulle nog kunna dra mig så långt och säga att det är en svensk klassiker.

Men, precis som med många andra populära recept, så finns det alltid flera olika varianter och recept.

Mitt recept på senapssill är ett recept som flirtar lite med en klassisk hovmästarsås, men med lite andra smaker och jag kan lova dig, den är riktigt god.

En vit skål med senapssill med en gaffel på kanten.

Dock så ska man ta i beaktan att senapssill är en sill som innehåller en del kolhydrater, mycket tack vare att jag tycker att man måste ha lite skånsk senap i den för att få den riktigt perfekta smaken, men utöver det så är detta receptet på senapssill relativt kolhydratssnålt.

För att hålla ner mängden kolhydrater så mycket som möjligt, så använder jag mig av mitt recept på sockerfri inlagd sill.

Om vi ska kika på alla näringsvärden för denna senapssill så ser det ut så här:

Senapssill | LCHF-arkivet
(Näringsvärden från Kostbevakningen)

Okej, om vi utgår från egen hemgjord inlagd sill, som innehåller nära på inga kolhydrater alls så hamnar vi totalt för hela det här receptet på 18 g kolhydrater och jag räknar med att man äter max 50 g sill per person. Det ger alltså ungefär 7 portioner, vilket gör att vi hamnar på en total som är strax över 2 gram kolhydrater per portion. Inte helt tokigt ändå!

Total tid: 10 minuter
Servings: 6
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop senap, sukrin gold och vinäger.
  • Vispa ner oljan droppvis i senapsblandningen, gärna med en elvisp. Lite som när man gör en majonnäs eller hovmästarsås.
  • Tillsätt smetana, strimlad purjolök och hackad dill och smaka av med lite salt och peppar.
  • Blanda ner sillen slutligen som är delad i lagom stora bitar.
  • Häll upp sillen i en burk och förvara i kylen. Den håller utan problem 4-5 dagar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.