Serrano och parmesanfylld kotlettrad

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Helstekt kotlettrad eller fläskytterfilé som det även kallas kan vara lite lätt tråkigt om än gott. Här är ett alternativ till det som blev helt…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
LCHF-recept-serrano-parmesanfylld-kotlettrad-1
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning45 minTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Helstekt kotlettrad eller fläskytterfilé som det även kallas kan vara lite lätt tråkigt om än gott. Här är ett alternativ till det som blev helt fantastiskt gott.

Serrano och parmesanfylld kotlettrad som dessutom har lite soltorkade tomater och basilika i sig blev en höjdare som smakade riktigt gott. Det är lite jobb med det, men resultatet är kanon.

Jag använde mig av Serranoskinka, men det går lika bra att använda någon annan kallrökt skinka. Har du inte parmesan, testa med någon annan ost.

Jag använder mig av en stektermometer för att avgöra när köttet är klart och det är något jag rekommenderar alla att köpa hem.

Servera med en vitkålsgratäng till, det blir supergott.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Benfri kotlettrad
 100 g Serranoskinka
 8 st Soltorkade tomater i olja
 5 g Vitlök
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
 30 g Smör till stekning
 1 1/2 msk Basilika (färsk hackad)

 

Gör så här:

1

Ta fram köttet i god tid så det inte är så himla kallt. Skär det som en omvänd rulltårta. Dvs du skall få ut en lång matta. Banka ut den lite med en köttbankare eller baksidan av en tjockbottnad kastrull så att du får en rektangulär köttbit.

3

Mixa ihop parmesanost, tomater, vitlök, basilika och lite salt och peppar till en smet. Jag använde en liten matberedare som hör till min stavmixer.

5

Salta och peppra på köttet och lägg ut skinkan så den täcker hela köttbiten.

7

Smeta ut ost och tomatsmeten över skinkan så det blir ett jämnt lager.

9

Rulla nu ihop det hela och sätt tandpetare vid fliken så att den inte rullar upp sig.

11

Bryn den nu runt om och ställ sedan in den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 70 grader. Ta ut den sedan och låt stå och vila 10 minuter innan du skivar upp den. Skär skivor som är 1-2 cm tjocka.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Benfri kotlettrad
 100 g Serranoskinka
 8 st Soltorkade tomater i olja
 5 g Vitlök
 1 msk Salt
 1 tsk Svartpeppar (nymalen)
 30 g Smör till stekning
 1 1/2 msk Basilika (färsk hackad)

Instruktioner

1

Ta fram köttet i god tid så det inte är så himla kallt. Skär det som en omvänd rulltårta. Dvs du skall få ut en lång matta. Banka ut den lite med en köttbankare eller baksidan av en tjockbottnad kastrull så att du får en rektangulär köttbit.

3

Mixa ihop parmesanost, tomater, vitlök, basilika och lite salt och peppar till en smet. Jag använde en liten matberedare som hör till min stavmixer.

5

Salta och peppra på köttet och lägg ut skinkan så den täcker hela köttbiten.

7

Smeta ut ost och tomatsmeten över skinkan så det blir ett jämnt lager.

9

Rulla nu ihop det hela och sätt tandpetare vid fliken så att den inte rullar upp sig.

11

Bryn den nu runt om och ställ sedan in den i ugnen tills den har en kärntemperatur på 70 grader. Ta ut den sedan och låt stå och vila 10 minuter innan du skivar upp den. Skär skivor som är 1-2 cm tjocka.

Serrano och parmesanfylld kotlettrad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida