Sesamlimpa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Sesamlimpa är ett riktigt enkelt och gott lchf-bröd som du enkelt svänger ihop utan någon större insats. Passar toppen att frysa in.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sesamlimpa | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för NettaSkapareNettaFörberedelse5 minTillagning1 timTotalt1 tim 5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Sesamlimpa är ett riktigt enkelt och gott lchf-bröd som du enkelt svänger ihop utan någon större insats.
Passar toppen att frysa in.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 4 msk Sesamfrön
 1 msk Linfrön
 1 msk Chiafrön
 2 msk FiberHusk
 2,50 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Sötning
 1 tsk Brödkryddor Valfritt
 7 st Ägg M/L
 2,50 deciliter Crème Fraiche 32%

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Klä en bakform 11x31 cm med bakplåtspapper.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4

Tillsätt ägg och crème fraiche.

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

5

Rör ihop allt. Behöver ej vispas.

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

6

Häll degen i den pappersklädda bakformen.
Strö på sesamfrön. ( Men ej nödvändigt ).

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

7

In i ugnen i 200 gr näst längst ner i 30-35 minuter.

8

Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

9

Ta en teststicka och stick i den och titta så den ej är kladdig. Ska vara torr sticka.
Lyft ur limpan ur formen och dra bort papperet.

Lägg limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 msk Sesamfrön
 1 msk Linfrön
 1 msk Chiafrön
 2 msk FiberHusk
 2,50 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1 tsk Salt
 1 tsk Sötning
 1 tsk Brödkryddor Valfritt
 7 st Ägg M/L
 2,50 deciliter Crème Fraiche 32%

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Klä en bakform 11x31 cm med bakplåtspapper.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4

Tillsätt ägg och crème fraiche.

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

5

Rör ihop allt. Behöver ej vispas.

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

6

Häll degen i den pappersklädda bakformen.
Strö på sesamfrön. ( Men ej nödvändigt ).

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

7

In i ugnen i 200 gr näst längst ner i 30-35 minuter.

8

Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

9

Ta en teststicka och stick i den och titta så den ej är kladdig. Ska vara torr sticka.
Lyft ur limpan ur formen och dra bort papperet.

Lägg limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.

Sesamlimpa | LCHF-arkivet

Sesamlimpa

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida