Sesamlimpa är ett riktigt enkelt och gott lchf-bröd som du enkelt svänger ihop utan någon större insats.
Passar toppen att frysa in.
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en bakform 11x31 cm med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt ägg och crème fraiche.
Rör ihop allt. Behöver ej vispas.
Häll degen i den pappersklädda bakformen.
Strö på sesamfrön. ( Men ej nödvändigt ).
In i ugnen i 200 gr näst längst ner i 30-35 minuter.
Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Ta en teststicka och stick i den och titta så den ej är kladdig. Ska vara torr sticka.
Lyft ur limpan ur formen och dra bort papperet.
Lägg limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en bakform 11x31 cm med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt ägg och crème fraiche.
Rör ihop allt. Behöver ej vispas.
Häll degen i den pappersklädda bakformen.
Strö på sesamfrön. ( Men ej nödvändigt ).
In i ugnen i 200 gr näst längst ner i 30-35 minuter.
Slå av värmen och låt stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Ta en teststicka och stick i den och titta så den ej är kladdig. Ska vara torr sticka.
Lyft ur limpan ur formen och dra bort papperet.
Lägg limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.