Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sesam- och wasabibakad laxsida

Inga röster än
Sesam- och wasabibakad laxsida

Detta laxreceptet är ett sånt där superenkelt och gott recept som kräver extremt lite ingredienser.

Du behöver inte mer än fem ingredienser totalt för att göra detta och det tar inte mer än cirka 30 minuter.

Om du hellre vill göra ett mer klassiskt recept på lax, så kan du göra denna Lax i ugn

Total tid: 30 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med. Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.
  • Strö sesam- och wasabikrydda över fisken. Låt den stå och dra cirka 10 minuter.
  • Sätt ugnen på 130°C (varmluft).
  • Baka av den i cirka 20-30 minuter. Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).
  • Ta ut och servera med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg