Sesam- och wasabibakad laxsida

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta laxreceptet är ett sånt där superenkelt och gott recept som kräver extremt lite ingredienser. Du behöver inte mer än fem ingredienser totalt för att…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sesam- och wasabibakad laxsida
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Detta laxreceptet är ett sånt där superenkelt och gott recept som kräver extremt lite ingredienser.

Du behöver inte mer än fem ingredienser totalt för att göra detta och det tar inte mer än cirka 30 minuter.

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1 LaxfiléCirka 1-1,2 kg.
 1 msk Tamarisoja
 0,50 msk Vitvinsvinäger
 1 msk Sesamolja
ANNONS

Gör så här:

1

Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med.
Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.

2

Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.

3

Strö sesam- och wasabikrydda över fisken.
Låt den stå och dra cirka 10 minuter.

4

Sätt ugnen på 130°C (varmluft).

5

Baka av den i cirka 20-30 minuter.
Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).

6

Ta ut och servera med goda tillbehör.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 LaxfiléCirka 1-1,2 kg.
 1 msk Tamarisoja
 0,50 msk Vitvinsvinäger
 1 msk Sesamolja

Instruktioner

1

Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med.
Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.

2

Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.

3

Strö sesam- och wasabikrydda över fisken.
Låt den stå och dra cirka 10 minuter.

4

Sätt ugnen på 130°C (varmluft).

5

Baka av den i cirka 20-30 minuter.
Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).

6

Ta ut och servera med goda tillbehör.

Sesam- och wasabibakad laxsida

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida