Detta laxreceptet är ett sånt där superenkelt och gott recept som kräver extremt lite ingredienser.
Du behöver inte mer än fem ingredienser totalt för att göra detta och det tar inte mer än cirka 30 minuter.
Om du hellre vill göra ett mer klassiskt recept på lax, så kan du göra denna Lax i ugn
Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med.
Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.
Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.
Strö sesam- och wasabikrydda över fisken.
Låt den stå och dra cirka 10 minuter.
Sätt ugnen på 130°C (varmluft).
Baka av den i cirka 20-30 minuter.
Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).
Ta ut och servera med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med.
Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.
Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.
Strö sesam- och wasabikrydda över fisken.
Låt den stå och dra cirka 10 minuter.
Sätt ugnen på 130°C (varmluft).
Baka av den i cirka 20-30 minuter.
Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).
Ta ut och servera med goda tillbehör.