Sesam- och wasabibakad laxsida
1
Innehåll
Detta laxreceptet är ett sånt där superenkelt och gott recept som kräver extremt lite ingredienser.
Du behöver inte mer än fem ingredienser totalt för att göra detta och det tar inte mer än cirka 30 minuter.
Om du hellre vill göra ett mer klassiskt recept på lax, så kan du göra denna Lax i ugn
Total tid: 30 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 1 Laxfilé
- 1 msk Tamarisoja
- 0,5 msk Vitvinsvinäger
- 1 msk Sesamolja
- 2 msk Sesam- och wasabikrydda
Instruktioner
- Putsa laxen från eventuella ben och fenor som inte ska vara med. Lägg den med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper på.
- Blanda ihop övriga soja, vinäger och olja och pensla på det över laxen.
- Strö sesam- och wasabikrydda över fisken. Låt den stå och dra cirka 10 minuter.
- Sätt ugnen på 130°C (varmluft).
- Baka av den i cirka 20-30 minuter. Om du har en stektermometer, så sätt den i tjockaste delen av laxen och ta ut den när den är mellan 52-60°C (beroende på hur du tycker om laxen).
- Ta ut och servera med goda tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!