Sesamfröknäcke
0
Innehåll
Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak.
Fördelen med fröknäcke är att man kan variera fröerna efter smak, minska på en sort och öka på en annan.
Total tid:
1 timme
10 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader
- blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek
- Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
- Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter
- Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!