Hoppa till innehåll
Open navigation

Sesamfröknäcke

Inga röster än
Sparat av: st
Sesamfröknäcke

Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak.

Fördelen med fröknäcke är att man kan variera fröerna efter smak, minska på en sort och öka på en annan.

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 1
Författare: Mimsan

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek
  • Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.
  • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
  • Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter
  • Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg