Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak.
Fördelen med fröknäcke är att man kan variera fröerna efter smak, minska på en sort och öka på en annan.
Sätt ugnen på 150 grader
blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek
Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter
Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader
blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek
Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter
Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter
Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.