Sesamfröknäcke

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak. Fördelen med fröknäcke är att man kan…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Sesamfröknäcke
ANNONS
Profilbild för MimsanSkapareMimsanFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta sesamfröknäcke har sitt ursprung från Lesscarbs: sesamknäcke men jag har ändrat lite i receptet så det passar min smak.

Fördelen med fröknäcke är att man kan variera fröerna efter smak, minska på en sort och öka på en annan.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1 tsk valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
 2 st Ägg
 1 dl Vatten
 1/2 dl Linfrön (Hela)
 1/2 dl Solrosfrön

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 grader

3

blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek

5

Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.

7

Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

9

Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter

11

Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 tsk valfri kryddning (tex salt, peppar, persilja eller lite brödkryddor som tex anis/fänkål/kummin)
 2 st Ägg
 1 dl Vatten
 1/2 dl Linfrön (Hela)
 1/2 dl Solrosfrön

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 150 grader

3

blanda samman alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. För att underlätta så lägg plastfolie över degklumpen så det täcker hela plåten och kavla ut till ca 3-4 mm tjocklek

5

Skär i lagom rutor medan du har plastfolien på. Ta av plasten.

7

Sätt in i ugnen i ca 20 minuter

9

Sänk till 120 grader och låt stå ytterligare 40 minuter

11

Känn på knäcket att det är hårt takt igenom innan du tar ut det. Om det ej är hårt låt stå en stund till. Jag brukar låta knäcket stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund efter jag stängt av den. När knäcket svalnat så knäck sönder det och förvara i en burk med lock.

Sesamfröknäcke

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida