Sesammajonnäs är en krämig, nötig och lite syrlig sås som passar utmärkt som dressing på sallader, sandwiches eller som dippsås till grönsaker. Den kan också användas som ett alternativ till traditionell majonnäs i en mängd olika rätter, inklusive krämiga sallader som till exempel coleslaw.
Men, undra om den kanske inte är som absolut godast till en god pokebowl? Eller kanske till en tallrik med sashimi.
Oavsett vad du har tänkt att ha din sesammajonnäs till, så är det en riktigt god majonnäs som är värd att få upplevas av fler.
Om du vill få lite hetta i din sesammajonnäs, så kan jag varmt rekommendera att tillsätta lite tabasco eller sriracha. Det ger en ytterligare nyans på såsen.
Blanda ihop alla ingredienserna till en slät och fin majonnäs.
Om du vill ha den lite tunnare så kan du späda den med lite vatten.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienserna till en slät och fin majonnäs.
Om du vill ha den lite tunnare så kan du späda den med lite vatten.