Sesammajonnäs

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Sesammajonnäs är en krämig, nötig och lite syrlig sås som passar utmärkt som dressing på sallader, sandwiches eller som dippsås till grönsaker. Den kan också…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
sesammajonnas Sesammajonnäs
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning3 minTotalt5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Sesammajonnäs är en krämig, nötig och lite syrlig sås som passar utmärkt som dressing på sallader, sandwiches eller som dippsås till grönsaker. Den kan också användas som ett alternativ till traditionell majonnäs i en mängd olika rätter, inklusive krämiga sallader som till exempel coleslaw.

Men, undra om den kanske inte är som absolut godast till en god pokebowl? Eller kanske till en tallrik med sashimi.

Oavsett vad du har tänkt att ha din sesammajonnäs till, så är det en riktigt god majonnäs som är värd att få upplevas av fler.

Om du vill få lite hetta i din sesammajonnäs, så kan jag varmt rekommendera att tillsätta lite tabasco eller sriracha. Det ger en ytterligare nyans på såsen.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 250 g Majonnäs
 2 msk Sesamolja, kallpressad
 1,50 msk Tamarisoja

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienserna till en slät och fin majonnäs.

Om du vill ha den lite tunnare så kan du späda den med lite vatten.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Majonnäs
 2 msk Sesamolja, kallpressad
 1,50 msk Tamarisoja

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienserna till en slät och fin majonnäs.

Om du vill ha den lite tunnare så kan du späda den med lite vatten.

Sesammajonnäs
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida