Ok, det här receptet dök upp i en facebookgrupp häromdagen och det blev massor av skriverier om det. Tydligen är det ett jättepopulärt recept i USA som heter precis så, "Sex in a pan", dvs "Sex i en plåt".
jag tänkte ge mig på ett försök att översätta receptet så att alla som inte är så sugna på att översätta kan få testa att baka kakan.
Ursprungsreceptet kommer från https://alldayidreamaboutfood.com
- Om du inte har Sukrin melis, kan du mortla/mixa t ex sötströ till fint pulver.
- Xantangummi kan du byta ut mot fiberhusk, inte riktigt samma sak, men nästan.
Bild från https://alldayidreamaboutfood.com
- Vill du göra en långpanna kan du dubbla receptet.
Sätt igång ugnen på 165 grader.
Smörj en ugnsfast form (ca. 20x20 cm) med smör.
Blanda ihop mandelmjöl, kakaopulver, sukrin melis och salt i en bunke.
Tillsätt smält smör och vatten och blanda tills du har en degklump.
Tryck ut degen jämnt i botten av ugnsformen. Grädda den i cirka 15 min eller tills det att den är fast i konsistensen.
Ta ut och låt svalna.
Vispa ihop färskost och Sukrin melis till en jämn smet i en bunke. Blanda i vaniljextrakt och vispa ihop.
Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet.
Fördela smeten över den avsvalnade chokladbotten. Ställ i kylen under tiden du gör chokladpuddingen.
Blanda mandelmjölk, grädde och sukrin melis i en kastrull. Värm upp tills det sjuder och rör om hela tiden tills det att sötningen har lösts upp. Dra åt sidan.
Ta en skål.
Vispa äggulorna till en jämn smet.
Vispa sakta ner cirka 1 dl av den varma vätskan för att temperera äggulorna.
Vispa nu ner äggblandningen i kastrullen.
Strö nu xantangummit över vätskan samtidigt som du vispar ordentligt för att vispa ner det ordentligt.
Vispa ner kakaopulvret.
Värm upp smeten under omrörning tills den har tjocknat. Cirka 3-4 minuter.
Ta bort från värmen och vispa ner smöret och vaniljextrakten.
Låt svalna cirka 15 minuter och fördela sedan smeten över kakan.
Ställ i kylen minst 2 timmar.
När det gått 2 timmar kan du fortsätta med nästa steg.
Vispa grädde, sukrin melis och vaniljextrakt tills du har en mellanhård grädde. Det ska bli små toppar om du rör i grädden.
Fördela grädden jämnt över kakan.
Sila kakaopulver över hela kakan och riv lite choklad över med rivjärn eller potatisskalare.
Ställ i kylen minst en timme till så den får sätta sig helt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 165 grader.
Smörj en ugnsfast form (ca. 20x20 cm) med smör.
Blanda ihop mandelmjöl, kakaopulver, sukrin melis och salt i en bunke.
Tillsätt smält smör och vatten och blanda tills du har en degklump.
Tryck ut degen jämnt i botten av ugnsformen. Grädda den i cirka 15 min eller tills det att den är fast i konsistensen.
Ta ut och låt svalna.
Vispa ihop färskost och Sukrin melis till en jämn smet i en bunke. Blanda i vaniljextrakt och vispa ihop.
Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet.
Fördela smeten över den avsvalnade chokladbotten. Ställ i kylen under tiden du gör chokladpuddingen.
Blanda mandelmjölk, grädde och sukrin melis i en kastrull. Värm upp tills det sjuder och rör om hela tiden tills det att sötningen har lösts upp. Dra åt sidan.
Ta en skål.
Vispa äggulorna till en jämn smet.
Vispa sakta ner cirka 1 dl av den varma vätskan för att temperera äggulorna.
Vispa nu ner äggblandningen i kastrullen.
Strö nu xantangummit över vätskan samtidigt som du vispar ordentligt för att vispa ner det ordentligt.
Vispa ner kakaopulvret.
Värm upp smeten under omrörning tills den har tjocknat. Cirka 3-4 minuter.
Ta bort från värmen och vispa ner smöret och vaniljextrakten.
Låt svalna cirka 15 minuter och fördela sedan smeten över kakan.
Ställ i kylen minst 2 timmar.
När det gått 2 timmar kan du fortsätta med nästa steg.
Vispa grädde, sukrin melis och vaniljextrakt tills du har en mellanhård grädde. Det ska bli små toppar om du rör i grädden.
Fördela grädden jämnt över kakan.
Sila kakaopulver över hela kakan och riv lite choklad över med rivjärn eller potatisskalare.
Ställ i kylen minst en timme till så den får sätta sig helt.
Hanna says:
Det här måste jag göra! Men vad tror du om att ha gelatin ist för xantangummi i puddingen? Och mängd isf.. 🤔
LCHF-arkivet says:
Oj, jag vet inte alls. Du får testa dig fram.
Emmal says:
Kan man använda vaniljpulver istället för vaniljextrakt? 🙂