Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sex i en form (lchf)

4 av 1 röst
Sex i en form (lchf)

Ok, det här receptet dök upp i en facebookgrupp häromdagen och det blev massor av skriverier om det. Tydligen är det ett jättepopulärt recept i USA som heter precis så, ”Sex in a pan”, dvs ”Sex i en plåt”.
jag tänkte ge mig på ett försök att översätta receptet så att alla som inte är så sugna på att översätta kan få testa att baka kakan.

Ursprungsreceptet kommer från https://alldayidreamaboutfood.com

– Om du inte har Sukrin melis, kan du mortla/mixa t ex sötströ till fint pulver.
Xantangummi kan du byta ut mot fiberhusk, inte riktigt samma sak, men nästan.

Bild från https://alldayidreamaboutfood.com

– Vill du göra en långpanna kan du dubbla receptet.

Total tid: 1 timme 20 minuter
Portioner: 16
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Chokladbotten

Cheesecakelager

Chokladpudding

Gräddtopping

Instruktioner

Chokladbotten

  • Sätt igång ugnen på 165 grader. Smörj en ugnsfast form (ca. 20×20 cm) med smör.
  • Blanda ihop mandelmjöl, kakaopulver, sukrin melis och salt i en bunke. Tillsätt smält smör och vatten och blanda tills du har en degklump.
  • Tryck ut degen jämnt i botten av ugnsformen. Grädda den i cirka 15 min eller tills det att den är fast i konsistensen. Ta ut och låt svalna.

Cheesecakesmeten

  • Vispa ihop färskost och Sukrin melis till en jämn smet i en bunke. Blanda i vaniljextrakt och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet.
  • Fördela smeten över den avsvalnade chokladbotten. Ställ i kylen under tiden du gör chokladpuddingen.

Chokladpudding

  • Blanda mandelmjölk, grädde och sukrin melis i en kastrull. Värm upp tills det sjuder och rör om hela tiden tills det att sötningen har lösts upp. Dra åt sidan.
  • Ta en skål. Vispa äggulorna till en jämn smet. Vispa sakta ner cirka 1 dl av den varma vätskan för att temperera äggulorna. Vispa nu ner äggblandningen i kastrullen.
  • Strö nu xantangummit över vätskan samtidigt som du vispar ordentligt för att vispa ner det ordentligt. Vispa ner kakaopulvret. Värm upp smeten under omrörning tills den har tjocknat. Cirka 3-4 minuter. Ta bort från värmen och vispa ner smöret och vaniljextrakten. Låt svalna cirka 15 minuter och fördela sedan smeten över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar. När det gått 2 timmar kan du fortsätta med nästa steg.

Gräddtopping

Näringsinnehåll

Serving: 1g
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg