Sex i en form (lchf)

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ok, det här receptet dök upp i en facebookgrupp häromdagen och det blev massor av skriverier om det. Tydligen är det ett jättepopulärt recept i…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Sex i en form (lchf)
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse50 minTillagning30 minTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ok, det här receptet dök upp i en facebookgrupp häromdagen och det blev massor av skriverier om det. Tydligen är det ett jättepopulärt recept i USA som heter precis så, "Sex in a pan", dvs "Sex i en plåt".
jag tänkte ge mig på ett försök att översätta receptet så att alla som inte är så sugna på att översätta kan få testa att baka kakan.

Ursprungsreceptet kommer från https://alldayidreamaboutfood.com

- Om du inte har Sukrin melis, kan du mortla/mixa t ex sötströ till fint pulver.
- Xantangummi kan du byta ut mot fiberhusk, inte riktigt samma sak, men nästan.

Bild från https://alldayidreamaboutfood.com

- Vill du göra en långpanna kan du dubbla receptet.

 

Ingredienser

Mängd16 Portioner
Chokladbotten
 2,85 deciliter Mandelmjöl
 0,60 dl Kakaopulver
 0,60 dl Sukrin melis
 0,25 tsk Salt
 0,60 dl Smält smör
 1 msk Vatten
Cheesecakelager
 0,80 dl Sukrin melis
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 1,10 deciliter Vispgrädde (40%), rumstemperatur
Chokladpudding
 2,25 deciliter Vispgrädde (40%)
 2,25 deciliter Osötad mandelmjölk
 1,10 deciliter Sukrin melis
 4 st Äggulor
 0,50 tsk Xanthangummi
 0,80 dl Kakaopulver
 3 msk Smör
 0,50 tsk Vaniljextrakt
Gräddtopping
 2,25 deciliter Vispgrädde (40%), välkyld
 3 msk Sukrin melis
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 15 g Mörk choklad

 

Gör så här:

Chokladbotten
1

Sätt igång ugnen på 165 grader.
Smörj en ugnsfast form (ca. 20x20 cm) med smör.

2

Blanda ihop mandelmjöl, kakaopulver, sukrin melis och salt i en bunke.
Tillsätt smält smör och vatten och blanda tills du har en degklump.

3

Tryck ut degen jämnt i botten av ugnsformen. Grädda den i cirka 15 min eller tills det att den är fast i konsistensen.
Ta ut och låt svalna.

Cheesecakesmeten
4

Vispa ihop färskost och Sukrin melis till en jämn smet i en bunke. Blanda i vaniljextrakt och vispa ihop.
Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet.

5

Fördela smeten över den avsvalnade chokladbotten. Ställ i kylen under tiden du gör chokladpuddingen.

Chokladpudding
6

Blanda mandelmjölk, grädde och sukrin melis i en kastrull. Värm upp tills det sjuder och rör om hela tiden tills det att sötningen har lösts upp. Dra åt sidan.

7

Ta en skål.
Vispa äggulorna till en jämn smet.
Vispa sakta ner cirka 1 dl av den varma vätskan för att temperera äggulorna.
Vispa nu ner äggblandningen i kastrullen.

8

Strö nu xantangummit över vätskan samtidigt som du vispar ordentligt för att vispa ner det ordentligt.
Vispa ner kakaopulvret.
Värm upp smeten under omrörning tills den har tjocknat. Cirka 3-4 minuter.
Ta bort från värmen och vispa ner smöret och vaniljextrakten.
Låt svalna cirka 15 minuter och fördela sedan smeten över kakan.
Ställ i kylen minst 2 timmar.
När det gått 2 timmar kan du fortsätta med nästa steg.

Gräddtopping
9

Vispa grädde, sukrin melis och vaniljextrakt tills du har en mellanhård grädde. Det ska bli små toppar om du rör i grädden.
Fördela grädden jämnt över kakan.
Sila kakaopulver över hela kakan och riv lite choklad över med rivjärn eller potatisskalare.
Ställ i kylen minst en timme till så den får sätta sig helt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Chokladbotten
 2,85 deciliter Mandelmjöl
 0,60 dl Kakaopulver
 0,60 dl Sukrin melis
 0,25 tsk Salt
 0,60 dl Smält smör
 1 msk Vatten
Cheesecakelager
 0,80 dl Sukrin melis
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 1,10 deciliter Vispgrädde (40%), rumstemperatur
Chokladpudding
 2,25 deciliter Vispgrädde (40%)
 2,25 deciliter Osötad mandelmjölk
 1,10 deciliter Sukrin melis
 4 st Äggulor
 0,50 tsk Xanthangummi
 0,80 dl Kakaopulver
 3 msk Smör
 0,50 tsk Vaniljextrakt
Gräddtopping
 2,25 deciliter Vispgrädde (40%), välkyld
 3 msk Sukrin melis
 0,50 tsk Vaniljextrakt
 15 g Mörk choklad

Instruktioner

Chokladbotten
1

Sätt igång ugnen på 165 grader.
Smörj en ugnsfast form (ca. 20x20 cm) med smör.

2

Blanda ihop mandelmjöl, kakaopulver, sukrin melis och salt i en bunke.
Tillsätt smält smör och vatten och blanda tills du har en degklump.

3

Tryck ut degen jämnt i botten av ugnsformen. Grädda den i cirka 15 min eller tills det att den är fast i konsistensen.
Ta ut och låt svalna.

Cheesecakesmeten
4

Vispa ihop färskost och Sukrin melis till en jämn smet i en bunke. Blanda i vaniljextrakt och vispa ihop.
Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet.

5

Fördela smeten över den avsvalnade chokladbotten. Ställ i kylen under tiden du gör chokladpuddingen.

Chokladpudding
6

Blanda mandelmjölk, grädde och sukrin melis i en kastrull. Värm upp tills det sjuder och rör om hela tiden tills det att sötningen har lösts upp. Dra åt sidan.

7

Ta en skål.
Vispa äggulorna till en jämn smet.
Vispa sakta ner cirka 1 dl av den varma vätskan för att temperera äggulorna.
Vispa nu ner äggblandningen i kastrullen.

8

Strö nu xantangummit över vätskan samtidigt som du vispar ordentligt för att vispa ner det ordentligt.
Vispa ner kakaopulvret.
Värm upp smeten under omrörning tills den har tjocknat. Cirka 3-4 minuter.
Ta bort från värmen och vispa ner smöret och vaniljextrakten.
Låt svalna cirka 15 minuter och fördela sedan smeten över kakan.
Ställ i kylen minst 2 timmar.
När det gått 2 timmar kan du fortsätta med nästa steg.

Gräddtopping
9

Vispa grädde, sukrin melis och vaniljextrakt tills du har en mellanhård grädde. Det ska bli små toppar om du rör i grädden.
Fördela grädden jämnt över kakan.
Sila kakaopulver över hela kakan och riv lite choklad över med rivjärn eller potatisskalare.
Ställ i kylen minst en timme till så den får sätta sig helt.

Sex i en form (lchf)
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida