Skavgryta

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

En enkel och god skavgryta som funkar lika bra i matbacken som en måndag.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Skavgryta

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En enkel och god skavgryta som funkar lika bra i matbacken som en måndag.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd5 Portioner
 1 kg Älgskav (eller annat kött)
 2 st Gula lökar
 5 deciliter Creame fraiche
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Soya
 1 msk Krossade enbär
 1 msk Timjan
 1 st Köttbuljongtärning eller fond
 1 dl Lingon
 1 msk Ev. Konjak eller whiskey
ANNONS

 

Gör så här:

1

Skav köttet och stek det tillsammans med löken. Tillsätt creame fraiche buljongen/fonden, soya och kryddorna. Låt koka ihop. Tillsätt en näve lingon mot slutet. Ev en matsked konjak eller whiskey också.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 kg Älgskav (eller annat kött)
 2 st Gula lökar
 5 deciliter Creame fraiche
 1 msk Dijonsenap
 1 msk Soya
 1 msk Krossade enbär
 1 msk Timjan
 1 st Köttbuljongtärning eller fond
 1 dl Lingon
 1 msk Ev. Konjak eller whiskey

Instruktioner

1

Skav köttet och stek det tillsammans med löken. Tillsätt creame fraiche buljongen/fonden, soya och kryddorna. Låt koka ihop. Tillsätt en näve lingon mot slutet. Ev en matsked konjak eller whiskey också.

Skavgryta
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida