Skavgryta
0
En enkel och god skavgryta som funkar lika bra i matbacken som en måndag.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 5
Ingredienser
- 1 kg Älgskav (eller annat kött)
- 2 st Gula lökar
- 5 dl Creame fraiche
- 1 msk Dijonsenap
- 1 msk Soya
- 1 msk Krossade enbär
- 1 msk Timjan
- 1 st Köttbuljongtärning eller fond
- 1 dl Lingon
- 1 msk Ev. Konjak eller whiskey
Instruktioner
- Skav köttet och stek det tillsammans med löken. Tillsätt creame fraiche buljongen/fonden, soya och kryddorna. Låt koka ihop. Tillsätt en näve lingon mot slutet. Ev en matsked konjak eller whiskey också.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!