Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Skinka- och broccoligratäng

4,34 av 3 röster
Skinka- och broccoligratäng

Denna skinka- och broccoligratängen är helt perfekt att göra när du har till exempel julskinka över efter julbordet. Har du inte det, så funkar det lika bra med vilken annan skinka som helst.

En god och lättlagad gratäng som du svänger ihop i ett nafs.
Sen kan du själv välja att variera den med både ingredienser och smaksättning. Se mitt recept som ett grundrecept och gör sedan din egen tolkning av skinka- och broccoligratäng.

Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka upp en rejäl kastrull med vatten som du saltar lite lätt.
  • När vattnet kokar, så lägger du i broccolibuketterna och sjuder dom i cirka 3 minuter.
  • Ta upp broccolin direkt och lägg på ett fat med lite hushållspapper på. Då får broccolin ånga av lite och överblivet vatten fångas upp.
  • Blanda ihop färskost, crème fraiche, gräslök och nästan all ost. Spara lite av osten för att strö över gratängen sen.
  • Vänd ner broccolin och den tärnade skinkan i såsen och se till så att all broccoli får sås på sig. Peppra lite efter smak.
  • Smörj en ugnsform, cirka 20×30 cm med lite smör.
  • Häll broccoliblandningen i formen och strö den sista osten över.
  • Ställ in i ugnen och gratinera cirka 30 minuter tills det att gratängen har fått en fin färg.
  • Servera direkt!
    Skinka- och broccoligratäng -  - LCHF-arkivet
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Skinka- och broccoligratäng”

  1. 4 stars
    Koka bara broccolin en mkt kort stund, nästan inte alls om den är fryst. Lite tuggmotstånd önskas.

4,34 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg