Jag ville göra en variant av mina ägg och baconmuffins, vilket blev till detta härliga LCHF-recept på skinka och purjolöksmuffins.
Helt perfekta att ha till frukost, ta med som fika på jobbet eller varför inte bara som ett mellanmål när du känner dig lite hungrig.
Jag fick ut 12 stycken av det här receptet.
Skölj och strimla purjolöken. Skär ner skinkan i mindre bitar.
Blanda ihop samtliga ingredienser och häll upp i en muffinsplåt eller i vanliga muffinsformar.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 18 minuter. De skall ha fått en fin färg.
Ta ut och låt svalna lite, sen är det bara att mumsa i dig.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skölj och strimla purjolöken. Skär ner skinkan i mindre bitar.
Blanda ihop samtliga ingredienser och häll upp i en muffinsplåt eller i vanliga muffinsformar.
Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 18 minuter. De skall ha fått en fin färg.
Ta ut och låt svalna lite, sen är det bara att mumsa i dig.
Monica johansson says:
Mkt lättlagat och jättegott.
Tog slut i ett nafs.
Sara Borenius says:
Har gjort dessa tidigare men ett annat recept. Denna gång penslade jag formen med olja och använde muffins formar. Ändå fastnar innehållet i muffins formen av papper igen. Tog mer än 18 minuter i min varmluftsugn. Varför fastnar de?
Väldigt goda men vill ju gärna ha ut allt! Ska jag olja även pappersformen?
Annica says:
Jättegott och enkelt att göra.
Annica says:
Snabbt och enkelt. Jättegoda 👍