Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Skinkschnitzel – LCHF

4 av 6 röster
Skinkschnitzel – LCHF

En riktigt god skinkschnitzel/fläskschnitzel är nog bland det godaste man kan äta tycker jag. En dubbelpanerad bit fläskkött som steks i rejält med smör, mums!

Går det att dubbelpanera när man äter LCHF, självklart. Pofiber, ägg och mandelmjöl funkar kanon.

Du väljer själv om du vill banka ut dina schnitzlar eller inte, det blir godare om man gör det, men går åt mer panering.

På receptet har jag serverat schnitzeln med en varm örtsås och blomkålspuré.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Banka dina schnitzlar först om du vill/behöver det.
  • Ta fram tre stycken djupa tallrikar.
  • Blanda pofiber, salt och peppar i en tallrik.
  • Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.
  • Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.
  • Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.
  • När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.
  • Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.
  • Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg