En riktigt god skinkschnitzel/fläskschnitzel är nog bland det godaste man kan äta tycker jag. En dubbelpanerad bit fläskkött som steks i rejält med smör, mums!
Går det att dubbelpanera när man äter LCHF, självklart. Pofiber, ägg och mandelmjöl funkar kanon.
Du väljer själv om du vill banka ut dina schnitzlar eller inte, det blir godare om man gör det, men går åt mer panering.
På receptet har jag serverat schnitzeln med en varm örtsås och blomkålspuré.
Banka dina schnitzlar först om du vill/behöver det.
Ta fram tre stycken djupa tallrikar.
Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.
Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.
Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.
När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.
Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.
Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Banka dina schnitzlar först om du vill/behöver det.
Ta fram tre stycken djupa tallrikar.
Vispa ihop ägg och vatten i den andra tallriken.
Häll upp mandelmjölet i den sista tallriken.
Vänd schnitzeln nu i pofiber, sen ägg och sist mandelmjöl. Lägg på en tallrik och panera några till.
När du har gjort några steker du dem i rejält med smör på medelhög värme. Hur länge beror på hur tjocka de är, men de ska ha fått fin färg iaf.
Under tiden du steker första omgången så kan du panera resten och sedan steker du upp dem med.
Servera direkt med de tillbehör du tycker passar.
Marianne Isaksson says:
Alldeles för mycket profiber räcker med hälften.