En skogspanna är en fläskfilégryta som är helt otroligt enkel att tillaga och den har en massa härliga smaker från skogen.
Jag tycker att kantareller är en riktigt passande och god svamp att använda, men om du inte har tillgång till det, vilket kan vara svårt på vinterhalvåret så funkar det toppen med skogschampinjoner.
Om du inte har fläskfilé så kan du använda kyckling, eller även lövbiff, men om du använder lövbiff så måste du låta den puttra längre, så att köttet blir mört.
Recept och bild: Sockertjocken
Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.
Skär upp svampen och hacka löken.
Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.
Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.
Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp.
Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.
Servera direkt med goda tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.
Skär upp svampen och hacka löken.
Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.
Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.
Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp.
Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.
Servera direkt med goda tillbehör.