Skogspanna

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

En skogspanna är en fläskfilégryta som är helt otroligt enkel att tillaga och den har en massa härliga smaker från skogen. Jag tycker att kantareller…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Skogspanna - En enkel och god fläskfilégryta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En skogspanna är en fläskfilégryta som är helt otroligt enkel att tillaga och den har en massa härliga smaker från skogen.

Jag tycker att kantareller är en riktigt passande och god svamp att använda, men om du inte har tillgång till det, vilket kan vara svårt på vinterhalvåret så funkar det toppen med skogschampinjoner.

Om du inte har fläskfilé så kan du använda kyckling, eller även lövbiff, men om du använder lövbiff så måste du låta den puttra längre, så att köttet blir mört.

Recept och bild: Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Gul lök
 200 g Kantareller
 1 msk Tamarisoja
 1,50 msk Kalvfond
 4 deciliter Grädde
 2 msk Färska lingon
 Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.

2

Skär upp svampen och hacka löken.

3

Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.

4

Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.

5

Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp.
Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.

6

Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
Tillsätt lingonen och låt allt puttra några minuter till så att lingonen får ge lite smak till grytan.

7

Servera direkt med goda tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Gul lök
 200 g Kantareller
 1 msk Tamarisoja
 1,50 msk Kalvfond
 4 deciliter Grädde
 2 msk Färska lingon
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Börja med att putsa fläskfilén och skär den i skivor, cirka 1 cm tjocka.

2

Skär upp svampen och hacka löken.

3

Bryn köttet i smöret. Salta och peppra.

4

Tillsätt svampen och löken och låt den fräsa med köttet ett tag.

5

Tillsätt övriga ingredienser utom lingonen och låt allt koka upp.
Låt sedan allt stå och puttra tills det att du har fått en härlig simmig sås.

6

Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
Tillsätt lingonen och låt allt puttra några minuter till så att lingonen får ge lite smak till grytan.

7

Servera direkt med goda tillbehör.

Skogspanna
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida