Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Skogssvampsås

5 av 1 röst
Skapat: 22 mars, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Skogssvampsås

Skogssvampsås är en sås som kan vara bland det bästa som finns att ha till en god köttbit.

Att ta hand om det som vi har i våra skogar och kunna äta det hela året om det är ju helt fantastiskt.

Vi brukar plocka svamp som vi torkar för att kunna göra t ex sådan här underbar skogssvampsås.

När det är säsong, så kan man ju självklart använda färsk svamp direkt ifrån skogen, men just den här gången använde jag mig av torkad svamp i olika former. Du väljer själv hur mycket svamp du vill använda och vilka sorter.

Jag blandade fyra olika svampar just denna gången.

Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.
  • Hacka löken fint. Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.
  • Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.
  • Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet. Blanda ner övriga ingredienser. Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens. Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.
  • Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.
    En portion grillad biff serverad med grönsaker och sås på en tallrik.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.