Skogssvampsås är en sås som kan vara bland det bästa som finns att ha till en god köttbit.
Att ta hand om det som vi har i våra skogar och kunna äta det hela året om det är ju helt fantastiskt.
Vi brukar plocka svamp som vi torkar för att kunna göra t ex sådan här underbar skogssvampsås.
När det är säsong, så kan man ju självklart använda färsk svamp direkt ifrån skogen, men just den här gången använde jag mig av torkad svamp i olika former. Du väljer själv hur mycket svamp du vill använda och vilka sorter.
Jag blandade fyra olika svampar just denna gången.
Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.
Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.
Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.
Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.
Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.
Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.
Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.