Skogssvampsås
Sparat av:
0
st
Innehåll
Skogssvampsås är en sås som kan vara bland det bästa som finns att ha till en god köttbit.
Att ta hand om det som vi har i våra skogar och kunna äta det hela året om det är ju helt fantastiskt.
Vi brukar plocka svamp som vi torkar för att kunna göra t ex sådan här underbar skogssvampsås.
När det är säsong, så kan man ju självklart använda färsk svamp direkt ifrån skogen, men just den här gången använde jag mig av torkad svamp i olika former. Du väljer själv hur mycket svamp du vill använda och vilka sorter.
Jag blandade fyra olika svampar just denna gången.
Sparat av:
0
st
Portioner: 4
Ingredienser
- 2 dl Torkad svamp
- 6 dl Grädde
- 2 st Schalottenlökar
- 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 1 msk Tamarisoja
- 1 tsk Timjan (torkad)
- 0,5 tsk Rosmarin (torkad)
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör
Instruktioner
- Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.
- Hacka löken fint. Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.
- Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet. Blanda ner övriga ingredienser. Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens. Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.
- Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!