Skogssvampsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Skogssvampsås är en sås som kan vara bland det bästa som finns att ha till en god köttbit. Att ta hand om det som vi…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Skogssvampsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Skogssvampsås är en sås som kan vara bland det bästa som finns att ha till en god köttbit.

Att ta hand om det som vi har i våra skogar och kunna äta det hela året om det är ju helt fantastiskt.

Vi brukar plocka svamp som vi torkar för att kunna göra t ex sådan här underbar skogssvampsås.

När det är säsong, så kan man ju självklart använda färsk svamp direkt ifrån skogen, men just den här gången använde jag mig av torkad svamp i olika former. Du väljer själv hur mycket svamp du vill använda och vilka sorter.

Jag blandade fyra olika svampar just denna gången.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 deciliter Torkad svampEller några nävar färsk svamp
 6 deciliter Grädde
 2 st Schalottenlökar
 1 msk Tamarisoja

 

Gör så här:

1

Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.

2

Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.

3

Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.

4

Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.

5

Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.

Skogssvampsås

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter Torkad svampEller några nävar färsk svamp
 6 deciliter Grädde
 2 st Schalottenlökar
 1 msk Tamarisoja

Instruktioner

1

Börja med att blötlägga den torkade svampen i vatten.

2

Hacka löken fint.
Hacka svampen i lite mindre bitar när den mjuknat. Behåll vattnet som svampen legat i.

3

Fräs lök och svamp i lite smör. Tillsätt timjan och rosmarin.

4

Slå på cirka 1 deciliter av svampspadet.
Blanda ner övriga ingredienser.
Låt koka upp och sedan reducera till bra såskonsistens.
Du behöver inte reda såsen alls, utan den ska få koka ner av sig själv till rätt konsistens.

5

Servera med lite goda grönsaker och självklart en god bit kött.

Skogssvampsås

Skogssvampsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida