Skorpor

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Skorpor är ju något som är helt underbart gott att ha till en varm kopp te. En god skorpa med smör och god lagrad ost…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Skorpor | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning45 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Skorpor är ju något som är helt underbart gott att ha till en varm kopp te. En god skorpa med smör och god lagrad ost på, det kan vara helt magiskt gott!

Men, kan man baka skorpor som är lchf-vänliga? Absolut kan man det.

Detta är ett recept på kardemummaskorpor som är helt anpassade till lchf och riktigt goda.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 75 g Rumstempererat smör
 2 deciliter Sötning
 3 st Ägg
 7 deciliter Mandelmjöl
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 tsk Kardemumma, malen
 2 tsk Bakpulver

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)

2

Vispa ihop smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

3

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.

4

Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5

Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.

6

Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.

7

Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.

8

Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.

9

Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.

10

Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 75 g Rumstempererat smör
 2 deciliter Sötning
 3 st Ägg
 7 deciliter Mandelmjöl
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 tsk Kardemumma, malen
 2 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)

2

Vispa ihop smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

3

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.

4

Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5

Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.

6

Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.

7

Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.

8

Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.

9

Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.

10

Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.

Skorpor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/