Skorpor är ju något som är helt underbart gott att ha till en varm kopp te. En god skorpa med smör och god lagrad ost på, det kan vara helt magiskt gott!
Men, kan man baka skorpor som är lchf-vänliga? Absolut kan man det.
Detta är ett recept på kardemummaskorpor som är helt anpassade till lchf och riktigt goda.
Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.
Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.
Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.
Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.
Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.
Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.
Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.
Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.
Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.
Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.
Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.
Tuula says:
Det jag funderar på om du har för hög värme? Mina brev brända!