Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Skorpor

5 av 1 röst
Skorpor

Skorpor är ju något som är helt underbart gott att ha till en varm kopp te. En god skorpa med smör och god lagrad ost på, det kan vara helt magiskt gott!

Men, kan man baka skorpor som är lchf-vänliga? Absolut kan man det.

Detta är ett recept på kardemummaskorpor som är helt anpassade till lchf och riktigt goda.

Total tid: 1 timme
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)
  • Vispa ihop smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
  • Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.
  • Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.
  • Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.
  • Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.
  • Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.
  • Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg