Slät stark senap
0
Ett absolut måste till julskinkan är hemlagad stark senap.
Det finns många olika varianter på det, man kan använda hela senapsfrön (recept här) för att få en grov senap eller så använder man sig av senapspulver (t ex Colemans).
Just till julskinkan vill jag gärna ha en slät senap som skall vara så där härligt stark så det sticker i näsan om man får för mycket.
Den här senapen är naturligt glutenfri och utan socker (sötningsmedel istället).
Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 2 dl senapspulver
- 1,5 dl grädde
- 0,5 dl vatten
- 1 dl sötning
- 1 msk rapsolja (neutral)
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk cognac
Instruktioner
- Blanda ihop senapspulver och sötning i en kastrull.
- Tillsätt grädden och vattnet.
- Koka upp och låt stå och sjuda under konstant omrörning i cirka 10 minuter.
- Låt svalna till runt kroppstemperatur och tillsätt vinäger och cognac.
- Blanda ihop och slå upp i glasburk.
- Låt senapen stå i kyl minst en vecka innan servering, då får den ut så mycket smak som möjligt.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!