Ett absolut måste till julskinkan är hemlagad stark senap.
Det finns många olika varianter på det, man kan använda hela senapsfrön (recept här) för att få en grov senap eller så använder man sig av senapspulver (t ex Colemans).
Just till julskinkan vill jag gärna ha en slät senap som skall vara så där härligt stark så det sticker i näsan om man får för mycket.
Den här senapen är naturligt glutenfri och utan socker (sötningsmedel istället).
Blanda ihop senapspulver och sötning i en kastrull.
Tillsätt grädden och vattnet.
Koka upp och låt stå och sjuda under konstant omrörning i cirka 10 minuter.
Låt svalna till runt kroppstemperatur och tillsätt vinäger och cognac.
Blanda ihop och slå upp i glasburk.
Låt senapen stå i kyl minst en vecka innan servering, då får den ut så mycket smak som möjligt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop senapspulver och sötning i en kastrull.
Tillsätt grädden och vattnet.
Koka upp och låt stå och sjuda under konstant omrörning i cirka 10 minuter.
Låt svalna till runt kroppstemperatur och tillsätt vinäger och cognac.
Blanda ihop och slå upp i glasburk.
Låt senapen stå i kyl minst en vecka innan servering, då får den ut så mycket smak som möjligt.
Linda says:
Hej. Vad använder du för Cognac? Ska bli spännande att testa denna senap då alla man köper innehåller så förbaskat mycket socker