En riktig söndagsmiddag som nog fallit i glömska för många. Enkla klassiska smaker.
Just denna är gjord på älgkött, men det går lika bra att använda någon typ av nötstek, t ex fransyska.
Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i en stekgryta.
Lägg i morötter, löken och stek på det en aning.
Häll på vatten i grytan (ca 3-4 dl). Det ska vara ganska kort om spad.
Tillsätt sedan 1 msk ättika, lagerblad, kryddpeppar och svartpeppar.
Låt koka under lock tills den nåt lämplig innertemperatur.
Ska den vara helt färdig så tar det ungefär 1,5 timme.
Lyft sedan ur köttet och skiva tunt.
Koka ihop spadet från köttet och creme fraiche.
Låt den koka sig tjock.
Skiva gurkan tunt.
Salta gurkan och lägg i press. Det kan man göra mellan två tallrikar. Låt ligga i press i en timme.
Skölj gurkan i vatten.
Och häll sedan på 1 dl vatten och en msk ättika (vill man så kan man söta upp den med något sötningsmedel), senapsfrön och dill.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i en stekgryta.
Lägg i morötter, löken och stek på det en aning.
Häll på vatten i grytan (ca 3-4 dl). Det ska vara ganska kort om spad.
Tillsätt sedan 1 msk ättika, lagerblad, kryddpeppar och svartpeppar.
Låt koka under lock tills den nåt lämplig innertemperatur.
Ska den vara helt färdig så tar det ungefär 1,5 timme.
Lyft sedan ur köttet och skiva tunt.
Koka ihop spadet från köttet och creme fraiche.
Låt den koka sig tjock.
Skiva gurkan tunt.
Salta gurkan och lägg i press. Det kan man göra mellan två tallrikar. Låt ligga i press i en timme.
Skölj gurkan i vatten.
Och häll sedan på 1 dl vatten och en msk ättika (vill man så kan man söta upp den med något sötningsmedel), senapsfrön och dill.
Annika says:
Detta ska prövas, låter jättegott! Tack för recepten!
Niklas Thuresson says:
Vad använde du ansjovisen till?
Johan says:
Såsen. Missat att skriva tydligen.