Dessa supergoda och lättlagade lammfärsspetten är så lättlagade och smakrika!
Helt perfekta till sommaren grillning skulle jag säga.
Serveringsförslag:
Som tillbehör kan du göra en majonnäs med smak av citron och mynta, samt stekt blomkålsris med vitlök, citron, ruccola och mynta. Jag måste säga att det blir otroligt gott, om jag får säga det själv! 😄
Recept och bilder från Sockertjocken
Förbered lök, chili och vitlök genom att finhacka dem.
Blanda sedan dessa ingredienser tillsammans med lammfärsen och de övriga ingredienserna.
Forma färsen till åtta avlånga "korvar".
Tryck in ett grillspett i varje "korv".
Grilla spetten på direkt värme och lägg sedan över dom på indirekt värme när dom har fått färg och låt dom gå klart, vilket jag personlinge tycker är vid 65°C i innertemperatur, men det är ju en smaksak.
Om du föredrar att tillaga spetten i ugnen, börja med att steka dem runt om i smör för att ge dem lite färg. Placera sedan spetten i en ugn som är förvärmd till 150 grader och ställ in innertemperaturen på 65 grader.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förbered lök, chili och vitlök genom att finhacka dem.
Blanda sedan dessa ingredienser tillsammans med lammfärsen och de övriga ingredienserna.
Forma färsen till åtta avlånga "korvar".
Tryck in ett grillspett i varje "korv".
Grilla spetten på direkt värme och lägg sedan över dom på indirekt värme när dom har fått färg och låt dom gå klart, vilket jag personlinge tycker är vid 65°C i innertemperatur, men det är ju en smaksak.
Om du föredrar att tillaga spetten i ugnen, börja med att steka dem runt om i smör för att ge dem lite färg. Placera sedan spetten i en ugn som är förvärmd till 150 grader och ställ in innertemperaturen på 65 grader.