Smakrika lammfärsspett

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa supergoda och lättlagade lammfärsspetten är så lättlagade och smakrika! Helt perfekta till sommaren grillning skulle jag säga. Serveringsförslag: Som tillbehör kan du göra en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Smakrika lammfärsspett | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning20 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Dessa supergoda och lättlagade lammfärsspetten är så lättlagade och smakrika!

Helt perfekta till sommaren grillning skulle jag säga.

Serveringsförslag:

Som tillbehör kan du göra en majonnäs med smak av citron och mynta, samt stekt blomkålsris med vitlök, citron, ruccola och mynta. Jag måste säga att det blir otroligt gott, om jag får säga det själv! 😄

Recept och bilder från Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 600 g Lammfärs
 1 st Gul lök
 1 st Röd chiliEller cirka 2 tsk Sambal oelek,
 Skalet från ½ citron
 2 msk Finhackad koriander
 Nymalen svartpeppar
Du behöver
 8 st Grillspett
 Kökskniv
 Skärbräda
 Bunke
 Grill eller ugn

 

Gör så här:

1

Förbered lök, chili och vitlök genom att finhacka dem.

2

Blanda sedan dessa ingredienser tillsammans med lammfärsen och de övriga ingredienserna.

3

Forma färsen till åtta avlånga "korvar".
Tryck in ett grillspett i varje "korv".

Smakrika lammfärsspett | LCHF-arkivet

4

Grilla spetten på direkt värme och lägg sedan över dom på indirekt värme när dom har fått färg och låt dom gå klart, vilket jag personlinge tycker är vid 65°C i innertemperatur, men det är ju en smaksak.

5

Om du föredrar att tillaga spetten i ugnen, börja med att steka dem runt om i smör för att ge dem lite färg. Placera sedan spetten i en ugn som är förvärmd till 150 grader och ställ in innertemperaturen på 65 grader.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Lammfärs
 1 st Gul lök
 1 st Röd chiliEller cirka 2 tsk Sambal oelek,
 Skalet från ½ citron
 2 msk Finhackad koriander
 Nymalen svartpeppar
Du behöver
 8 st Grillspett
 Kökskniv
 Skärbräda
 Bunke
 Grill eller ugn

Instruktioner

1

Förbered lök, chili och vitlök genom att finhacka dem.

2

Blanda sedan dessa ingredienser tillsammans med lammfärsen och de övriga ingredienserna.

3

Forma färsen till åtta avlånga "korvar".
Tryck in ett grillspett i varje "korv".

Smakrika lammfärsspett | LCHF-arkivet

4

Grilla spetten på direkt värme och lägg sedan över dom på indirekt värme när dom har fått färg och låt dom gå klart, vilket jag personlinge tycker är vid 65°C i innertemperatur, men det är ju en smaksak.

5

Om du föredrar att tillaga spetten i ugnen, börja med att steka dem runt om i smör för att ge dem lite färg. Placera sedan spetten i en ugn som är förvärmd till 150 grader och ställ in innertemperaturen på 65 grader.

Smakrika lammfärsspett
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida