Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Smakrika lammfärsspett

Inga röster än
Smakrika lammfärsspett

Dessa supergoda och lättlagade lammfärsspetten är så lättlagade och smakrika!

Helt perfekta till sommaren grillning skulle jag säga.

Serveringsförslag:

Som tillbehör kan du göra en majonnäs med smak av citron och mynta, samt stekt blomkålsris med vitlök, citron, ruccola och mynta. Jag måste säga att det blir otroligt gott, om jag får säga det själv! 😄

Recept och bilder från Sockertjocken

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

  • 8 st Grillspett
  • Kökskniv
  • Skärbräda
  • Bunke
  • Grill eller ugn

Instruktioner

  • Förbered lök, chili och vitlök genom att finhacka dem.
  • Blanda sedan dessa ingredienser tillsammans med lammfärsen och de övriga ingredienserna.
  • Forma färsen till åtta avlånga ”korvar”. Tryck in ett grillspett i varje ”korv”.
    Smakrika lammfärsspett | LCHF-arkivet
  • Grilla spetten på direkt värme och lägg sedan över dom på indirekt värme när dom har fått färg och låt dom gå klart, vilket jag personlinge tycker är vid 65°C i innertemperatur, men det är ju en smaksak.
  • Om du föredrar att tillaga spetten i ugnen, börja med att steka dem runt om i smör för att ge dem lite färg. Placera sedan spetten i en ugn som är förvärmd till 150 grader och ställ in innertemperaturen på 65 grader.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg