Smarrig kräftmacka

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Om det är så att du är superhungrig och sugen på något som är lätt att laga, då är denna smarriga kräftmackan något för dig.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Smarrig kräftmacka
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Om det är så att du är superhungrig och sugen på något som är lätt att laga, då är denna smarriga kräftmackan något för dig.
Ett enkelt ostbröd i botten och sen massor av saker ovanpå som kommer hålla dig mätt länge.

Recept och bild: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Ostbröd
 3 Ägg
 3 deciliter Riven ost
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
Kräftröra
 1,50 deciliter Majonnäs
 1 dl Kräftost
 1,50 msk Riven pepparrot
 Några droppar lime
 Lite hackad dill (efter smak)
 Salt och peppar
Övrigt
 4 Hårdkokta ägg
 2 st Avokados
 120 g Kallrökt lax
 Smör att bre med

 

Gör så här:

Ostbröd
1

Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200 g i sisådär 15-20 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Kräftröra
2

Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Ställ in i kylen ett tag så den får gotta ihop sig.

Montering
3

Skiva äggen och avokados och gör fyra rosor av laxen.
Bred smör på ostmackorna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax!

Droppa några droppar lime eller citron över och sätt dig och njut!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ostbröd
 3 Ägg
 3 deciliter Riven ost
 1 msk Fiberhusk
 1 tsk Bakpulver
Kräftröra
 1,50 deciliter Majonnäs
 1 dl Kräftost
 1,50 msk Riven pepparrot
 Några droppar lime
 Lite hackad dill (efter smak)
 Salt och peppar
Övrigt
 4 Hårdkokta ägg
 2 st Avokados
 120 g Kallrökt lax
 Smör att bre med

Instruktioner

Ostbröd
1

Blanda ägg, riven ost, fiberhusk och bakpulver i en bunke. Låt svälla några minuter. Klicka ut på ugnsplåt och grädda i ugnen på ca 200 g i sisådär 15-20 minuter.
Ta ut och låt svalna.

Kräftröra
2

Blanda majonnäs och kräftost, rör ner räkorna. Smaksätt med pepparrot, limesaft, dill, salt och peppar. Ställ in i kylen ett tag så den får gotta ihop sig.

Montering
3

Skiva äggen och avokados och gör fyra rosor av laxen.
Bred smör på ostmackorna, lägg på det skivade ägget, vräk på med en rejäl slev kräftröra och toppa sen med avokado och lax!

Droppa några droppar lime eller citron över och sätt dig och njut!

Smarrig kräftmacka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida